Sami Koski

 

YouTubessa 360-videot toimivat sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmillä. Facebookissa vain Androidilla, mutta tuki Applen iOS-käyttöjärjestelmille on luvattu lähikuukausien aikana.

360-video Facebookissa

360 Video on Facebook
Posted by 360 Videos on Facebook on Tuesday, 22 September 2015

 

360-video YouTubessa

 

360-videon kuvaaminen vaatii omanalaisensa kuvausjärjestelyn tai siihen tarkoitetun kameran käyttöä. Esimerkiksi YouTuben kanssa yhteensopivia 360-kameroita on saatavilla muun muassa Ricoh Theta ja Kodak SP360. Myös Nokia on tuomassa 360-kuvausmarkkinoille oman OZO-kameransa, erityisesti virtuaalitodellisuuden sisältöjen kuvaamista varten. 360-videon yleistyessä todennäköisesti myös kuvausvälineiden määrä kasvaa ja laatu paranee, hintojen laskiessa.

Mitä hyötyä markkinoijalle on liikuteltavasta kuvasta?

Elämme jatkuvien audiovisuaalisten ärsykkeiden aikaa. Kohtaamme audiovisuaalista viestintää – niin sisältöjä kuin suoraviivaisia mainosviestejä – kaikkialla ja kulutamme sisältöjä jatkuvasti. Tällöin myös vaatimukset hyvien sisältöjen suhteen kasvavat. Sisällön pitää olla yhä enemmän interaktiivista ja immersoivaa – tarinankerrontaa. Matkalla kohti virtuaalitodellisuutta (Oculus Rift saattaa löytyä sinunkin lähimmästä hypermarketistasi jouluna 2016!) 360-video tarjoaa tavan esitellä brändiä ja tuotetta interaktiivisesti, kiinnostavasti ja luovasti.

Ilmiselvin 360-videotekniikan hyödyntäjä on viihdeteollisuus, mutta mahdollisuuksia on valtavasti myös muille mainostajille, jotka haluavat tarjota elämyksiä. Muun muassa GoPro, Star Wars ja Saturday Night Live ovat jo julkistaneet Facebook-sivuillaan omia 360-videoita. Odotettavissa on taatusti uudenlaisia ja rohkeita ulostuloja eri brändeiltä tulevaisuudessa, oli sitten kyse 360-videosta YouTubessa, Facebookissa tai virtuaalitodellisuudessa.

Nyt jos koskaan brändien kannattaa olla mukana teknologisessa murroksessa ja toimia soihdunkantajina.
Mitä mahdollisuuksia 360-video tarjoaa brändillesi? Otetaan yhdessä selvää: sami.koski@dagmar.fi

Lue myös seuraavat bloggaukset:

”Tubecon tulee – oletko valmis?” Digital Performance Planner, Sami Koski

”Youtube-kanavat kuntoon!” Digital Performance Planner, Sami Koski

”Instagram sukeltaa videomainonnan maailmaan”, Junior Digital Planner Wilma Inkinen