29.9.2016 | Digitaalinen markkinointi

Dagmar tutki: 360°-videoihin kaivataan lisää kiinnostavaa sisältöä

Dagmarin uunituoreen tutkimuksen mukaan 360°-videoita on katsonut reilusti yli puolet nuorempiin ikäluokkiiin kuuluvista vastaajista. Vanhempiin ikäluokkiin kuuluvista yli neljännes kertoi nähneensä niitä. Etenkin nuorempien keskuudessa syy siihen, jos videoita ei ole katsottu on se, että kiinnostavaa 360°-sisältöä ei ole ollut tarjolla. Viihteellinen sisältö korostuu nuorten katselukokemuksissa, kun taas vanhemmat ovat katsoneet muun muassa matkustamiseen ja asuntoihin liittyvää sisältöä.

Lähes vuosi sitten kirjoitimme 360°-videon olevan kiistatta vuoden 2015 verkkovideon ilmiö, kun sekä YouTube että Facebook lanseerasivat 360°-videotuen. Vuoden 2016 aikana sekä brändit että kuluttajat ovat pikkuhiljaa ottaneet 360°-videot omakseen.

Markkinoijalle erityisen kiinnostavaa on se, minkälaista 360°-sisältöä kuluttajat toivovat lisää. Läpi kaikkien ikäryhmien eniten toivottiin lisää matkakohteisiin ja hotelleihin liittyvää sisältöä. Nuorimmat (15–34 v.) toivoivat yhtä paljon myös muun muassa pelaamiseen liittyvää sisältöä. Yli puolet videoita katselleista kokee, että 360° on ainakin osassa videoista parantanut katselukokemusta ja tuonut tarinaan jotakin lisää.

Huomioitavaa on myös nuorten ja vanhempien katselukokemuksen erilaisuus. Suurin osa nuorista kertoo katselleensa 360°-sisältöä mobiililaitteella, kun taas vanhemmat katsovat niitä pöytäkoneella. Kaikista vastaajista vain murto-osa ilmoittaa katselleensa 360°-videoita VR-laseilla. VR-lasien ja siten todellisen VR-elämyksen tuottamista 360°-videon avulla massoille saadaan siis vielä odottaa.

360°-videosisällöillä voidaan parhaimmillaan tarjota katsojille hyvinkin paljon lisäarvoa. Pelkkä uusi tekniikka ei kannattele pitkään, joten kiinnostavaan sisältöön kannattaa panostaa.

Dagmar Drive tekee jatkuvasti tutkimusta muun muassa sisältömarkkinoinnin ja markkinoinnin strategioiden tueksi. Kuukausittaista digitaalisen median tutkimusta olemme toteuttaneet keväästä 2013. Tutkimuksessa perehdytään mm. digimedian käyttöön, trendeihin, ajankohtaisiin ja tulevaisuuden ilmiöihin. Tutkimuksen 500 kuukausittaista vastaajaa muodostavat edustavan otoksen 15–69-vuotiaista netinkäyttäjistä Manner-Suomessa.

Kysy lisää omalta yhteyshenkilöltäsi Dagmarissa.

Lähde: Dagmarin digitaalisen median tutkimus 09/2016

 

Emilia Pikkuaho

Emilia Pikkuaho

Dagmar Storiesissa sosiaaliseen mediaan ja vaikuttajamarkkinointiin keskittynyt sisältösuunnittelija. Vannoo kauniin, kujeilevan ja kanavaoptimoidun sisällön puolesta. Vapaalla nauttii uusien aamupalahelmien testaamisesta ja on yltiöromanttisten elokuvien suurkuluttaja.

Lisää aiheesta