Heini Nuutinen

Heini toimii RADLYssa digitaalisen myynnin kehittämiskonsulttina erikoisalanaan ecommerce ja martech. Vapaa-ajalla tämän savolaisen kiinnostuksen kohteisiin kuuluu katutaide, metallimusiikki ja futurismi.

Tulevaisuus tarvitsee positiiviseen toteutumiseen tekijöitä ja visioita eli sinua ja inspiroitumistasi. Jaamme dagmarilaisten omat futuristiset vinkkimme sinullekin.

1.  Kevin Kelly, The Inevitable: Understanding the 12 Technological Forces That Will Shape Our Future

”Kirjan nimi referoi jo täydellisesti. Napakka ja näkemyksellinen otanta teknologiasta ja sen vaikutuksesta lähitulevaisuuteen.”

2.  Iiris Hämäläinen, Mitä on tekoäly? Outouden laakso -elokuva ja keskustelutapahtuma

”Outouden laakso on helmikuussa ensi-iltansa saanut, kansainvälisesti palkitun Iiris Hämäläisen dokumenttielokuva, joka käsittelee tekoälyyn ja robotiikkaan liittyviä eettisiä kysymyksiä.”

Perjantaina 22.3. järjestetään kaikille avoin, maksuton tapahtuma, jossa voi katsoa elokuvan ja keskustella sen jälkeen asiantuntijoiden kanssa.

Tapahtuman Facebook-sivu

3.  Elon Musk, Making Humans a Multiplanetary Species

“SpaceX:n perustaja Elon Musk pohdiskelee, mitä teknisiä haasteita meidän tulisi ratkaista, jotta asuminen Marsissa olisi mahdollista.”

 

4.  Hans Rosling, Faktojen maailma

”Huippumielenkiintoinen kirja maailman tilasta, joka ei olekaan niin huono kuin kuvittelemme. Pallomme on vauraampi, turvallisempi ja terveempi kuin koskaan, eikä ennen todellakaan ollut paremmin. Globaaleja uhkia on, mutta tulevaisuus on silti optimistisempi kuin luulemme.”

5.  Tristan Harris & Helen Lewis, How technology hijacks our brains

”Googlen entinen AI-etiikan suunnittelija ja The Center for Humane Technology -yhdistyksen perustaja keskustelee teknologian eettisyydestä. Todella kovaa kamaa, 50 min podcast.”

Spotify: Tristan Harris and Helen Lewis on how tech has hijacked our brains

6.  Tim Urban, The AI Revolution: The Road to Superintelligence

”Tim Urbanin hyvä primer siihen, mitä AI on ja mistä yleisessä tekoälykeskustelussa on kyse. Miksi AI saattaa tuhota maailman, miksi se tuskin ei tee sitä. Syvällistä kamaa helposti ymmärrettävässä muodossa.”

The AI Revolution: The Road to Superintelligence
The AI Revolution: Our Immortality or Extinction

7.  Peter Diamandis, Abundance: The Future is better than you think

“Diamandikselta löytyy myös paljon Ted Talkeja, joissa on tätä samaa kamaa. Diamandis on näitä rikkaita, supertehokkaita visionäärejä, jonka kaikki projektit ovat aika tulevaisuutta. Singularity University keskittyy exponentiaalisiin teknologioihin, Human Longevity Inc pyrkii kasvattamaan ihmisen elinikää 200 vuotta ja X Prize on pitkään pyörinyt skaba avaruustutkimuksesta.”

8.  Black Mirror -sarja

”Netflixin tilaaminen hetkeksi ihan vain tämän sarjan takia on todellakin sen arvoista. Black Mirrorissa päästään sukeltamaan high-tech -tulevaisuuteen, joka näissä skenaarioissa on harvoin valoinen. Erittäin mielenkiintoinen sarja.”

Black Mirror -traileri

9.  Sitran Megatrendi-kortit

”Megatrendit jos mitkä henkivät myös tulevaisuuden suuntia. Miksipä ei pelata tulevaisuudella myös korttia, ehkä se ei olekaan niin arpapeliä.”

Megatrendikortit. Matkaa tulevaisuuteen.

10.  NRF (National Retail Federation)

”Lopuksi paluu lähitulevaisuuteen. NRF:n somea kannattaa seurata, jos retailin tulevaisuus kiehtoo.”

Tulevaisuuspäivää viettiin 1.3.2019. Sen tavoitteena on lisätä tulevaisuustietoisuutta ja saada aikaan ainakin 10 000 tulevaisuuskeskustelua.

Future Day