Sami Koski

[dagmar_large_image bigimage=”6687″ /]

Mukaan valikoitui neljä erityyppistä tubettajaa: supersuositut Eeddspeaks ja Soikku sekä Instagramissakin suosittu Mikael Sundberg ja Pernilla Böckerman. Tubettajat haastettiin kertomaan omista suosikkivälipaloistaan #Munvälipala-hastagilla. Kampanjakokonaisuus rakennettiin tämän teeman ympärille sekä tubettajien kanavissa että maksetussa some-mainonnassa. Kohderyhmää tavoiteltiin heille osuvassa mediavalikossa: YouTube, Instagram, Snapchat ja Facebook.

Kampanjan pääpalkintona oli kesäharjoittelupaikka Siwassa, lisäksi arvottiin Spotify- ja iTunes-lahjakortteja. Nuorten vanhempia lähestyttiin Facbook-mainospostauksilla, tavoitteena innostaa heidät osallistamaan nuoria kesäharjoittelupaikan saamiseen ja laajemminkin herättämään keskustelua kesätyöpaikoista.

Kaikki perinteisemmät mediavalinnat, kuten display- ja muu videomainonta, jotka yleensä tehoavat nuorempaan kohderyhmään, jätettiin pois. Toteutuksen haluttiin olevan mahdollisimman orgaaninen ja uskottava. Kampanja saikin huimasti aikaan aktivoitumista; kahden viikon aikana Instagramissa julkaistiin yli 400 #Munvälipala-kuvaa. Tubettajien videoita katsottiin 279 030 kertaa ja heidän somepostauksensa saivat yli 90 000 tykkäystä, kommenttia ja jakoa.

Vaikutukset eivät jääneet pelkkään somepöhinään. Välipalaviikoille suunnattu kampanja sai aikaan lähes 20 prosentin myynninkasvun kampanjatuotteissa, ja tubettajien kanssa tehty yhteistyö tuotti liiketoiminnan tavoitteiden mukaista tulosta.

– Kampanjakokonaisuus nähtiin meillä todella raikkaana tuulahduksena perinteisemmän mainonnan ulkopuolelta. Kohderyhmä tavoitettiin kiitettävästi ja tavoitteet saavutettiin. Tulemme varmasti tekemään jatkossa vastaavanlaisia pirteitä kampanjalähtöjä”, kertoo Suomen Lähikaupan markkinointipäällikkö Olli Sahala.

Tubettajakampanjaa tehtäessä on tärkeää tiedostaa, että kokonaisuuden tulee tukea tubettajien vaikutusvaltaa esikuvina. Tällöin perinteisen maksetun median roolia voidaan tarvittaessa pienentää ja siirtää voimavaroja kokonaisuuden hallintaan ja tukemiseen.

#Munvälipala-kampanja on yksi esimerkki siitä, miten sisältöyhteistöitä voidaan hyödyntää juuri oikean kohderyhmän tavoittamiseen heitä puhuttelevalla tavalla – ja saada aikaan konkreettisia tuloksia.

Tarvitsetko apua tubettajakampanjan suunnittelussa? Ota yhteyttä: sami.koski@dagmar.fi