Nelli Varis

Dagmar Storiesin Community Management Trainee, jonka sydän sykkii vaikuttajamarkkinoinnille ja some-tekemiselle. Tunteita kuohuttavat tarinat ja tulkinnat inspiroivat häntä niin töissä kuin vapaallakin.

 

 

Enpä olisi tammikuussa aavistanut, että ensimmäinen työpäiväni Dagmar Storiesin harjoittelijana tapahtuisi kotikeittiöstä käsin.

Kun sitten ensimmäisenä työpäivänä täydessä tällingissä napsautin Teamsin auki, olin huojentunut – tunnelma oli yhtä rento kuin jokaisen päällä näkyvät kotiasutkin. ”No huh, täällä ei pingotella.”

On edelleen käsittämätöntä, miten kaikki sujui alusta lähtien kuin etätyötä olisi tehty aina. Teknisiltä kommervenkeiltä ei varmasti säästynyt kukaan, mutta usein pääsi unohtumaan, että tämä työkulttuuri oli uutta myös monille muillekin.

Vastaanotto oli lämmin ja avulias. Apua oli aina tarjolla, myös silloin, kun sitä ei itse tajunnut pyytää. Ja mitkä eväät sainkaan Storiesin edelliseltä harjoittelijalta työhöni. Ennen kuin huomasinkaan, sukeltelin jo syvässä päädyssä ja pyörittelin sitä palettia, joka alussa muistutti lähinnä hektistä lennonjohtoa. Riinalle lämmin halaus.

Nyt kun harjoitteluni on edennyt siihen vaiheeseen, että on aika ojentaa soihtu seuraavalle, on hyvä hetki kerrata oppejani kuluneen puolen vuoden ajalta.

  1.   Kaikki järjestyy. Ällöttävä cliché, joka sekin juurtaa juonensa todesta.
  2.  Dagmar on yrityksenä ketterä, tähtää siis siihen itsekin. Tittelisi ei täysin määrittele työtehtäviäsi, vaan voit aina hypätä uuteen ja kehittää itseäsi.
  3.  Maltti on valttia. Kaikkea ei kannata yrittää opetella kerralla, vaan perehtyä sitä mukaa kuin uusia asioita tulee vastaan. Paljastus: konkaritkaan eivät tiedä kaikkea, oppiminen on jatkuvaa.
  4.  Hyödynnä monipuoliset koulutukset – niitä on kiitettävän paljon.
  5.  Ota kaikki ilo irti ja nauti markkinoinnin pyörteistä. Ennen kuin huomaatkaan, on kaukaiselta kuulostanut puolivuotinen ohi silmänräpäyksessä.

Seuraavaksi palaan takaisin koulun penkille viimeistelemään lopputyötäni, toivon mukaan vaikuttajamarkkinoinnista. Ja kun lopputyö on paketissa, avautuu jälleen uusia ovia ja ikkunoita. Vaikka yleinen tilanne maailmalla on epävarma, yksi asia taas on varmaa – oli kyseessä kutsumus tai kohtalo, markkinoinnin parista voi löytää minut jatkossakin.

PS Opiskelija – voit seurata Dagmarin tulevia harjoittelupaikkoja osoitteessa: dagmar.fi/rekry