Dagmar

 

 Dagmar Storiesin Art Director Essi Manni kutsuttiin Effie Europe -kisan tuomaristoon arvioimaan eurooppalaisen markkinoinnin parhaimmistoa.

 

Jo vuodesta 1996 järjestetyn Effie Awards Europe -kisan järjestää markkinointiviestintätoimistojen järjestö European Association of Communications Agencies (EACA). Yhteistyökumppaneita ovat Facebook, Google, Procter & Gamble, The European Publishers’ Council, WARC, Adforum.com, Nielsen, Creativebrief ja Viva Xpress Logistics.

Vuoden 2019 kilpailulla on poikkeuksellisesti kaksi päätuomaria eli sekä markkinoijan että toimistokumppanin edustajat: Renault Groupin Bastien Schupp ja MacCann Worldwiden Harjot Singh.

Kilpailu etenee kaksivaiheisena. Ensimmäinen tuomaristo käy läpi kaikki työt ja valitsee niistä finalistit. Toinen tuomaristo poimii finalistilistalta voittajat.

Ensimmäiseen Effie Europe -tuomaristoon on kutsuttu 50 markkinointialan ammattilaista 20 eri maasta. Pohjoismaista tuomareita on mukana vain Ruotsista ja Suomesta. Ruotsia edustavat Nord DDB:n Planning Director Elias Betinakis, TBWA:n Senior Planner Carl-Johan Schultz ja KINGin Planner Michaela Wehtje. Suomen edustaa Dagmarin Art Director Essi Manni. Toisella kierroksella Pohjoismaista on mukana vain Bob The Robotin CEO Miska Rajasuo.

Essi Mannilla on vankkaa kokemusta sekä B2C- että B2B-markkinoinnista. Hänen vahvuuksiaan on erityisesti datan ja luovan ajattelun yhdistäminen vaikuttavalla tavalla.

– Olen erittäin otettu ja kiitollinen tuomarointikutsusta. Paikka ensimmäisen kierroksen tuomaristossa avaa upean mahdollisuuden nähdä läpileikkaus eurooppalaisesta markkinoinnista tänään. Ei vain finalistihuippuja, vaan koko kirjon. Kisatöihin perehtyminen on ammatillisesti sekä inspiroiva että kehittävä kokemus, jota odotan innolla, kuvailee Essi tulevaa urakkaansa.

Tuomaristo arvioi ja pisteyttää työt online-portaalin kautta. Kriteereinä ovat tavoitteellisuus, strategia/creative insight, toteutus ja tulokset.

Effie Europe -kisan voittajat julkistetaan gaalaillassa Brysselissä 15. lokakuuta.