Dagmar

 

Sanoma Media Finlandin järjestämään Young Lions Finland 2018  -kisaan osallistui yhteensä 133 nuorta markkinoinnin ammattilaista. Helsingin Sanomat antoi kilpailijoille asiakasbriefin, jossa tehtävänä oli kasvattaa tietoisuutta valeuutisista ja niiden takana olevista motiiveista. Kilpailusarjoja oli neljä: Print, Digital, Film, Media ja Marketers.

Dagmarin Client Manager Nina Pietiläinen ja Content Strategist Sirpa Blomqvist voittivat Media-sarjassa hopeaa Before You Share -työllään. Tuomaristo kiitteli suunnitelmaa näkemyksellisyydestä ja vahvasta strategisesta ajattelusta:

”Erinomainen insight. Tavoiteasetanta ja strategia on ajateltu loppuun asti. Kohderyhmäajattelu todella kirkas. Linkitys asiakkaaseen on ilmeinen, vastasi briefiin.”

Nina & Sirpa, miksi päätitte osallistua YLF-kisaan?

Nina: Osallistuimme myös viime vuonna yhdessä ja sen verran jäi vielä hampaankoloon, että tänä vuonna haluttiin pistää viime vuotta paremmaksi. Siinä onnistuttiin!

Sirpa: Lisäksi tämä oli viimeinen kerta, kun voimme osallistua ikämme puolesta. Mahtavaa lopettaa näin!

Millaisella aikataululla kisaa käytiin?

Sirpa: Brief saatiin perjantaina klo 16 ja valmis suunnitelma piti jättää sunnuntaina klo 16. Eli tosi intensiivinen viikonloppu, joka menee joka kerta aivan liian nopeasti.

Nina: Parin viikon kuluttua kerrottiin tuomaristolle presentoimaan pääsevät joukkueet. Presen jälkeen tuomaristo valitsi finalistit. Voittajat julkistettiin viime viikolla.

Miten kisa eteni briefistä suunnitelman luovuttamiseen?

Nina: Varsin sujuvasti. Brief ja aihe kokonaisuudessaan oli erittäin mielenkiintoinen ja puhutteli meitä molempia. Tämän vuoden aihe oli oman kisaurani mielenkiintoisin ja siitä syntyi paljon erilaisia ajatuksia ja ideoita. Perjantaina ja lauantaina teimme työtä niin pitkään, että olimme tyytyväisiä ja enää ei saanut mitään itsestään irti. Palautimme työmme hyvissä ajoin ennen deadlinea sunnuntaina.

Sirpa: Käytimme paljon aikaa insightiin ja oikean ongelman löytämiseen, mikä tuomariston mukaan näkyikin kirkkaan kohderyhmäajattelun muodossa. Insightin löydyttyä ratkaisu alkoi olla aika selkeä. Lähdimme taklaamaan tunnistamiamme ongelmia eri tavoin.

Mikä oli vaativinta?

Sirpa: Toteutuksen kiteyttäminen ja sen rajaaminen on aina haastavinta.

Nina: Kisaan palautetaan 10 dian dekki. Sillä pitää saada idea läpi tuomaristolle niin hyvin, että pääsee presentoimaan. Ja presentointi pitää tehdä samalla dekillä. Ideaalitilanteessa preseen saisi rakentaa oman dekin, joka tukisi paremmin presetilannetta.

Mikä oli hienointa?

Nina: Kisaviikonlopun aikana saa mahtavia oivalluksia ja oppii myös paljon itsestään, omasta työskentelystään ja tietenkin myös tiimikaveristaan. Onnistumisen tunne on se, mikä puskee eteenpäin. Tänä vuonna niitä tuli useita: kun pääsimme presentoimaan ja prese meni juuri niin kuin suunniteltiin ja kun vielä napattiin hopeaa!

Sirpa: Meidän keskinäinen sparrimme ja tiimin dynamiikka. Tämä oli jo neljäs kilpailu luottotiimillemme, osallistuimme tähän toista kertaa ja olimme viime vuonna Lontoossa edustamassa Suomea Eurobestissa. Työnjako ja yhteistyö on meille luontevaa, osaamisemme täydentävät toisiaan ja se poiki hedelmää.

Young Lions Finland -kisan Media-sarjan voiton vei tänä vuonna Vizeum Finlandin ja Carat Finlandin yhteisjoukkue. Kunniamaininnan sai kaksi joukkuetta, toisessa olivat mukana SST ja LM&:n nuoret, toisessa parivaljakko OMD Finlandista.

 

Kaikki Young Lions Finland 2018 -kilpailutyöt