[dagmar_large_image bigimage=”6564″ /]
Tv-kanavat tarjoavat markkinoijille monia vaihtoehtoja perinteiselle spottimainonnalle. On kumppanuutta tv-sarjoissa, kanavailmettä, katkopromootioita, kelluvaa ohjelmayhteistyötä, promootiopaikkoja, virtuaalihuonetta, split screeniä, tuotesijoittelua ja tickereitä.
Miten valita paras ratkaisu runsaasta tarjonnasta? Vai kannattaako pitäytyä perinteisessä katkomainonnassa, jossa voi kertoa hinnan, kehottaa toimintaan ja aktivoida? Koska jokainen tapaus riippuu kulloisistakin tavoitteista ja kohderyhmästä, jokainen tapaus täytyy arvioida erikseen. Siksi kokosimme avuksesi muistilistan, joka auttaa pohtimaan valintaa eri näkökulmista.
Muistilista tuottavimman tv-panostuksen valintaan
Tunne kohderyhmäsi:
– Onko perinteinen tunnistenäkyvyys ohjelmassa kohderyhmällesi so last season -meininkiä?
– Onko kohderyhmäsi innostunut osallistumaan ja ottamaan vastaan esimerkiksi jaksohaasteita?
– Onko kohderyhmässäsi paljon mainonnan välttelijöitä? Vaatiiko heidän puhuttelemisensa mainontaa uskottavampaa toteutusta tai heille merkityksellisempää sisältöä?
– Onko kohderyhmäsi hyvin kapea, esimerkiksi päättäjät tai sisustajat? Silloin näkyvyys yhdessä profiiliohjelmassa voi olla kustannustehokkaampaa kuin massayleisölle leviävä tv-kampanja.
Arvioi kaikki vaihtoehdot tavoitelasit silmillä:
– Haluatko kasvattaa tai ylläpitää tunnettuutta?
– Haluatko vakiintuneelle/jo markkinoilla olevalle tuotteelle jatkuvaa tai pidempiaikaista näkyvyyttä?
– Tarvitsetko taktisen viestin, onko esimerkiksi hintatiedon kertominen tärkeää?
– Haluatko rakentaa vahvaa tunnesidettä brändisi ja kohderyhmäsi välille?
– Suhteuta mitä sinulle tarkoittaa haltuunotto. Riittääkö esimerkiksi 5–10 sekunnin näkyvyys ohjelman alussa, lopussa ja osalla mainoskatkoista?
– 60 % tv:n katselijoista käyttää nettiä samaan aikaan kun katselee tv:tä. Saatko käännettyä tämän voitoksi erikoisratkaisun kautta?
– Saatko yhteistyön kautta uniikkia sisältöä omiin kanaviisi?
– Haluatko erottautua, tarjoaako promootiokumppanuus siihen mahdollisuuden?
– Tarvitsetko paljon toistoa ja taktisen viestin? Katkopromootio on yksi vaihtoehto.
– Jos harkitset pitkäaikaista näkyvyyttä ilmiöohjelmassa, riittääkö yhden ohjelman haltuunotto tavoitteisiin pääsemiseen?
– Haluatko ratkaisun, jota voit hyödyntää laajasti vaikkapa jakelutiessä ja tapahtumissa? Esimerkiksi monikanavaisen ohjelman sponsorointi mahdollistaa näkyvyyden monipuolisesti.
– Haluatko vaikuttaa ohjelman sisältöön, saada esimerkiksi omat asiantuntijat kommentaattoreiksi?
Luota matematiikkaan:
– Vertaa millaisen mainosnäkyvyyden saisit erikoisratkaisun hinnalla.
– Tarvitsetko pienellä budjetilla pitkäaikaista, kohdistettua tv-näkyvyyttä? Vertaile laskelmissa myös vaihtoehtojen vaatimia tuotantokustannuksia.
Pohdi myös näitä:
– Yhteistyötä myydään keskimäärin kolmelle yhteistyökumppanille. Miten erotut joukosta?
– Jos keskität kaiken yhteistyöhön uuden ohjelman kanssa, entä jos se floppaa ja peitto jää alhaiseksi?
– Onko organisaatiossasi resursseja ottaa kaikki hyöty irti kaupallisesta yhteistyöstä ja miettiä miten se toimii myymälöissä, leviää somessa ja näkyy omissa kanavissa? ”Avaimet käteen” -ratkaisu vaatii aina työtä myös markkinoijalta.
Kun kaipaat apua eri vaihtoehtojen arviointiin ja tv-panostuksesi tuoton maksimointiin, ota yhteyttä omaan tv-asiantuntijaasi Dagmarissa.