Ida-Maria Erholtz

TV-alan ammattilainen ja vahva visuaalisen ilmaisun osaaja. Innostuu videomarkkinoinnista, tunnelman luomisesta ja kuvan hienosäädöstä. Nauttii somesta ja eri markkinointiviestinnän muodoista, joihin pyrkii keksimään luovia ratkaisuja.

55 %

Tutkimusten mukaan videoilla on jo nyt enemmän vaikutusvaltaa kuin teksteillä, ne auttavat nousemaan hakutuloksissa, parantavat konversiota – ja tuottavat sisällöistä parhaan ROI:n.  Sisällöiltä vaaditaan paljon, sillä kuluttajat ovat entistä sisältö- ja laatutietoisempia. Jopa 55 % ihmisistä kiinnittää sisällöistä eniten huomiota videoihin. Kansa haluaa videoita, joten yritysten kannattaa vastata kysyntään.

Miljardi tuntia päivässä

Video parhaimmillaan on hyvä sisällöntuotannon väline, tehokas kommunikoinnin keino ja brändin rakentamisen työkalu. Sillä on helppo tavoittaa: esimerkiksi YouTube-sisältöjä katsotaan noin miljardi tuntia päivässä. Se tarkoittaa keskimäärin yli kahdeksaa minuuttia päivässä per katsoja.

49 %

Monelle yritykselle video voikin olla tehokas viestinviejä. Sen avulla on esimerkiksi helppo näyttää, millaisia me oikeasti täällä yrityksessä olemme – tämä olisi plussaa erityisesti rekrytointitilanteissa tai vaikkapa erilaisissa koulutustarpeissa. Video auttaa kirkastamaan yritysbrändiä, parantamaan työnantajamielikuvaa tai vauhdittamaan uusasiakashankintaa. Videomarkkinointia hyödyntävät brändit kasvavatkin 49 % muita nopeammin.

1,8 miljoonaa sanaa

Pelkkä yrityksen logo tai toiminnan esittely ei yksinään riitä saavuttamaan haluttuja katsojamääriä tai välittämään viestiä halutulla tavalla. Sosiaalisen median tulvassa yksilöllinen tarinankerronta korvaakin määrän ja tekniikan. Videolla viestin saa helpommin perille, sillä minuutin video vastaa 1,8 miljoonaa sanaa. Millaisen tarinan sinun yrityksesi haluaa kertoa minuutissa? Millaisen mielikuvan haluat herättää?

2 947 676

Applen Optical Illusion -brändivideo ilmaisee tehokkaasti sen, mitä Apple haluaa yhtiönä viestittää: kuinka nähdä asiat eri tavalla ja tehdä rohkeita päätöksiä. Video kannustaa uskomaan vahvasti omaan visioon. Toteutus on toimiva videon hyödyntäessä optista illuusiota ja typografiaa. Visuaalisen tarinankerronnan avulla Applen työkulttuurista ja arvolupauksesta viestitään leikkisällä tavalla, johon on helppo samaistua. Tätä videota on katsottu kaikkiaan 2 947 676 kertaa.

Mikä on sinun lukusi?

Tutun vanhan kaavan sijaan yritystä brändäävän videon rakennetta voi ja saakin rikkoa, ja inspiraatiota kannattaa hakea rohkeasti. Kiinnostuitko kertomaan oman tarinaasi? Kerro, miten voin olla avuksi: ida-maria.matinlauri@dagmar.fi


Lähteet:

http://kurio.fi/v2/wp-content/uploads/2017/12/kurio-somemarkkinoinnin-trendit-2018-raportti.pdf

https://techcrunch.com/2017/02/28/people-now-watch-1-billion-hours-of-youtube-per-day/

http://theinspirationroom.com/daily/2014/apple-perspective-in-optical-illusions/

https://blog.hubspot.com/marketing/video-marketing

https://www.wirebuzz.com/video-marketing-statistics/