Sirpa Toljander

Datalla rikastettuihin ja puhutteleviin sisältöihin keskittynyt sisältöstrategisti. Syttyy oivaltavista ja monikanavaisista sisältökokonaisuuksista. Kuluttaa vapaa-aikansa ahmien selfhelp-kirjallisuutta ja matkustelemalla niin paljon kuin mahdollista.

 

Maxim on urheilulisäbrändi, joka ei ole vielä kovin tunnettu Suomessa suurelle yleisölle. Aikaisemmin sarjan tuotteita ovat käyttäneet lähinnä kilpaurheilijat, mutta niitä saa myös päivittäistavarakaupoista. Sarja oli kasvamassa uudella tuotteella, jolle tarvittiin lanseerauskampanja. Kohderyhmä oli tiukasti rajattu; urbaanit, urheilulliset nuoret miehet ja naiset. Lanseeraukselle oli varattu maltillinen budjetti, joten kekseliäisyyttä vaadittiin! Miten saamme pienellä budjetilla tavoitettua kohderyhmän, aktivoitua heitä sekä tuotettua heille uskottavaa sisältöä?

Mikrovaikuttajat tuottamaan uskottavaa sisältöä

Kohderyhmä oli tarkoin rajattu, joten kanava ja sporttiset lifestyle-vaikuttajat valittiin sen mukaan. Kohderyhmän mediakäytön vuoksi ainoaksi mediaksi valikoitui Instagram. Lanseerauksessa päädyttiin mikrovaikuttajayhteistyöhön, joka keskittyi Instagramiin ja orgaaniseen tekemiseen.

Mukaan valikoitui vaikuttajia, jotka resonoivat kohderyhmässä. Valinta tehtiin heidän persoonansa sekä seuraajien perusteella, jotta kokoonpanon kirjo olisi mahdollisimman laaja ja puhuttelisi kohderyhmää aidosti. Vaikuttajien tuli olla kohderyhmälle mahdollisimman samaistuttavia ja tietyllä tapaa esikuvia.

Vaikuttajaverkoston yhteistyökumppaniksi valikoitui Indieplace.

Aktivoinnilla lisäboostia kampanjalle

Vaikuttajat nostivat tuotetta esiin luonnollisissa käyttötilanteissa, ennen ja jälkeen treenien. Näin saatiin esiteltyä tuotteen eri käyttötapoja, useaan otteeseen. Yleisestikin mikrovaikuttajien suosittelut koetaan uskottaviksi. Maximin kampanjan uskottavuutta lisäsi vielä se, että valitut vaikuttajat käyttävät muutenkin erilaisia ravintolisiä ja heille annettiin vapaat kädet tuoda tuote esille omalla Instagram-tilillään, heille sopivimmalla tavalla.

Lanseerauskampanjaan lisättiin aktivoiva elementti, joka ohjasi suoraan kokeiluun. Vaikuttajat aktivoivat seuraajiaan tägää kaveri -menetelmällä, esim. ”tägää kaveri, jonka kanssa tarvitsette treenijuomat” tai muilla treenaamiseen ja käyttötilanteisiin liittyvillä kehotuksilla.

Kampanja sitoutti, tavoitti ja starttasi myynnin lupaavasti

Mikrovaikuttajakampanja toimi erinomaisesti, kontaktitakuu meni heittämällä yli, lisäksi Instagram-storyt keräsivät lähes 170 000 katselukertaa. Instagramin Engagement Rate oli puolitoista kertaa korkeampi kuin Indieplacen vaikuttajayhteistöiden keskiarvo.

Aktivointeihin osallistui lähes tuhat seuraajaa; tämä kertoo siitä, että seuraajat olivat oikeaa kohderyhmää ja kiinnostuneet kokeilemaan Maximin tuotteita. Tägäysmenetelmä siis aktivoi erinomaisesti, mutta myös kasvatti kampanjan tavoittavuutta.
Lanseeraus onnistui myös myyntitavoitteissa.

– Maxim BCAA-juomat saatiin lanseerattua kampanjan avulla hyvin. Juomille saatiin hyvät valikoimat PT-puolella ja kuluttajamyynti on startannut lupaavasti, kertoo Orkla Care:n Brand Manager Christian Illman.

Mikrovaikuttajakampanjan avulla tavoitettiin erittäin kustannustehokkaasti juuri oikea, tiukasti rajattu kohderyhmä uskottavalla sisällöllä. Kohderyhmä saatiin sitoutettua ja tuotteen myynti lähti käyntiin lupaavasti.