Dagmar

 

Stadium haastoi kesän aikana nuoria jalkapalloilijoita futistrick-kisaan.

 

Stadium haastoi kesän aikana nuoria jalkapalloilijoita futistrick-kisaan. Junnuja innostettiin videoimaan oma futistrickinsa ja lähettämään se WhatsApp-viestinä. Nuoria rekryttiin mukaan omilla ja yhteistyökumppanien kanavilla sekä mainonnalla. Rekrymainontaa julkaistiin Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa.

Ja junnuthan innostuivat; klippejä saatiin lyhyessä ajassa reilusti toista sataa. Niistä poimittiin vain murto-osa Stadiumin tähden metsästys -videosarjaan. Supersuosittu tubetähti Ilaripro kommentoi sarjassa videoklippejä vierailevien Veikkausliiga-pelaajien kanssa. Kommentaattoreina toimivat mm. HIFK:n Kevin Larsson, HJK:n Valtteri Vesiaho ja Hongan Milla Majasaari.

– Stadiumin visiona on aktivoida maailmaa, joten nuorten osallistuminen haasteeseen lämmitti sydäntä – ja millä innolla siihen tartuttiin. Kampanjan tuloksia tarkasteltaessa oli ilo huomata myös sisältöjen katselumäärät ja -ajat. Kampanjalla on ollut positiivinen vaikutus myös jalkapallovarusteiden myyntiin, mikä toki oli yhtenä tavoitteena, toteaa Stadiumin markkinointipäällikkö Henna Virtanen.

Tavoitteena saada nuoret liikkumaan

Stadiumin toiveena oli luoda nuorelle yleisölle sisältöä, joka aktivoi liikkumaan. Koska Stadium on Suomen suosituimpia jalkapallovarusteiden myyjiä nuorten pelaajien keskuudessa, idea alkoi rakentua jalkapallon ympärille. Suunnittelutiimi lähti hakemaan kohderyhmälle relevanttia ratkaisua.

– Junnuilla on usein monia eri harrastuksia. Totesimme jalkapallon oivalliseksi lajiksi, jonka kautta saamme junnuja ja heidän vanhempiaan tutustumaan Stadiumin valikoimiin laajemminkin. Siten päätimme fokusoida jalkapalloon ja sen ympärille rakentuviin ilmiöihin, taustoittaa Nina Honkanen, Dagmarin tiimin strategi.

YouTube-sarjan vetäjäksi kutsuttiin kohderyhmän suosimaa futiskanavaa pyörittävä Ilaripro, joka on itsekin pelannut junioriliigassa. Kanavan ja tyylilajin valintaan vaikuttivat myös somen kulutus- ja katsomistottumukset: videot päädyttiin tekemään vlogeistakin tuttuun reaktiovideo-formaattiin.

– Saimme Suomen parhaimmat jalkapalloilijat kommentoimaan junnujen lähettämiä klippejä, joten nuoret saivat tästä kampanjasta todella paljon. Klippejä ihasteltiin ja äimisteltiin, sillä joukosta löytyi todella kovatasoisia trickien tekijöitä. Oli mahtavaa huomata, kuinka värikästä ja monenikäistä sakkia kampanja kosketti, kertoo Dagmarin luova tuottaja Ida-Maria Matinlauri.

Jaksoja katsottiin keskimäärin reilut kolme minuuttia

Videosarjaan tehtiin neljä reaktiovideota, jotka julkaistiin Stadiumin YouTube-kanavalla. Niitä mainostettiin omien ja yhteistyökumppanien kanavien lisäksi Adwords-videomainonnalla sekä trailereina IG Storyssa, kohderyhmänä jalkapallosta kiinnostuneet nuoret. Lisäksi Ilaripro kehotti omilla kanavillaan seuraajiaan katsomaan Stadiumin tähden metsästys -videosarjaa.

Jaksojen pituudet vaihtelivat 6–7 minuutin välillä ja niitä katsottiin keskimäärin reilut kolme minuuttia. Sekä mainonnan että Stadiumin kanavan orgaanisten tulosten perusteella sisällöt herättivät kohderyhmän kiinnostuksen.

Junnut saatiin liikkumaan ja Stadium linkittyi yhä vahvemmin jalkapalloon. Win-win.