29.11.2017 | Sosiaalinen media

Epäilyttävät lapsivideot valtasivat YouTuben mainosverkon

YouTubessa on viime aikoina noussut esiin erikoinen ja huolestuttava trendi. Lasten soittolistoihin on lisätty normaalien videoiden väliin häiritsevää ja epäilyttävää videomateriaalia, jonka sisällössä lapset ovat hyvin erikoisissa tilanteissa ja erilaisten näyteltyjen pahoinpitelytapausten kohteena. Nämä videot ovat saaneet miljoonia katselukertoja ja Google on nyt ottanut asian vakavasti ja ryhtynyt toimenpiteisiin.

BuzzFeed Newsin mukaan moni videoista näyttäisi olevan Itä-Euroopasta peräisin. Lapset saattavat olla videoissa vähissä vaatteissa, köysin sidottuina tai jopa itkeä selkeästi ahdistuneina. Videoiden teemat vaihtelevat lääkärileikeistä ulosteiden syömiseen, joten sisältö on selkeästi täysin sopimatonta.

 

 

Luonnollisesti kyseinen materiaali ei ole sopivaa lasten (eikä aikuistenkaan) nähtäväksi. Myös mainonnan näkökulmasta tilanne on huolestuttava. Suomalaisia mainostajia tilanne ei kuitenkaan koske samalla tavoin kuin kansainvälisiä toimijoita, koska ongelmat ovat ilmenneet lähinnä englanninkielisissä sisällöissä. Google on nyt vienyt asiaa eteenpäin ja tehnyt konkreettisia lupauksia tilanteen parantamiseksi:

YouTuben virallisesta kannasta voit lukea lisää heidän blogistaan.

Heini Nuutinen

Heini Nuutinen

Heini toimii Dagmarissa digitaalisen myynnin kehittämiskonsulttina erikoisalanaan ecommerce ja martech. Vapaa-ajalla tämän savolaisen kiinnostuksen kohteisiin kuuluu katutaide, metallimusiikki ja futurismi.

Lisää aiheesta