27.2.2017 | Sosiaalinen media

Kunnianosoitus Siwan asiakkaille

Suomen Lähikaupan Siwa-myymälät ja myös valikoima uudistuvat kovaa vauhtia. Myymälöiden uudistaminen ja remontointi on konkreettista tekemistä, joka on jo osalle asiakkaista hyvin näkyvää. Siwa haluaa olla lähikauppa ja pitää huolta lähialueen ihmisistä. Tästä ajatuksesta syntyi #siwaihmiset-konsepti, joka kertoo kuvien ja tarinoiden keinoin Siwoissa asioivista ja siellä työskentelevistä ihmisistä.

Siwaihmiset on verkossa julkaistava, asiakkaat keskiöön nostava kuvasarja. Verkko oli luonnollinen kanavavalinta tavoitellessamme laajan kohderyhmän huomiota. Valokuvaaja Julianna Harkki on kiertänyt kuvaamassa Siwaihmisiä ympäri Suomen, Helsingistä Ivaloon. Harkki on ammattimaisella otteellaan saanut kuvattavista parhaat puolet sympaattisella tavalla esiin. Kuvat on suurimmaksi osaksi otettu myymälässä ja niitä katsoessa on selvää, että Siwat ovat kehittyviä, koko kansan ruokakauppoja. Kuvia otetaan lisää kevään ja kesän 2015 ajan.

#Siwaihmiset-konsepti hyödyntää vahvasti internetin visualisoitumista: pääosassa ovat ammattikuvaajan ottamat, erittäin laadukkaat ”modernit muotokuvat”. Jokaista kuvattavaa myös haastatellaan lyhyen tarinan verran – kuvan mukana julkaistaan aina viesti kuvatulta. Kuvat liittävät yhteen arjen kohtaamispaikan, Siwan, ja sen asiakkaat tarinoineen.

Lähikauppa halusi luoda Siwaihmisten kautta inhimillisen, rennon maailman jossa jokainen voi olla sellainen kuin on. Tässä ajassa elävä brändi on aktiivinen ja kommunikoi asiakkaidensa kanssa. Asiakkaita ei haluttu puhutella ainoastaan mainonnan kautta, vaan konkreettisemmalla ja ihmisläheisellä tavalla. Tähän mennessä projekti on saanut positiivisia kommentteja ja sillä uskotaan olevan edellytyksiä elää pitkään. Kyse ei ole varsinaisesta kampanjasta, vaan always on -sisällöstä, joka tukee uudistuvaa Siwaa nykyaikaisella tavalla 24/7/365.

Projektin nimissä otettiin käyttöön dedikoidun kuvasivuston lisäksi tärkeimmät sosiaalisen median kanavat: Pinterest, Twitter ja Instagram.

Siwaihmisiin voit tutustua osoitteessa: http://www.siwaihmiset.fi/. Löydät kuvat myös Pinterestistä: https://www.pinterest.com/siwalahikauppa/siwaihmiset/,
Twitteristä: https://twitter.com/siwaihmiset ja Instagramista: https://instagram.com/siwaihmiset.

Lue Me-lehden juttu Siwaihmisistä: http://epaper.hansaprint.fi/melehti/ML15_03/index.html#9/z

Siwan tekemistä voit seurata myös Siwan Facebook-sivulla: www.facebook.com/siwa.fi.

Lisätietoa: viivi.lehtonen@dagmar.fi

Lisää caseja