1. Luo visuaalisesti houkutteleva profiili
Määritä viimeistään nyt kanavan visuaalinen teema. Yksittäisten kuvien lisäksi on tärkeää katsoa kokonaisuutta, jotta kuvat muodostavat profiilissa yhtenäisen ilmeen. Uudelle asiakkaalle Instagram-profiili on kuin brändin käyntikortti. Näyttävä, upeasti hallittu profiili voi olla tietyillä toimialoilla hyvinkin vahva brändiviesti.
Profiilin yhtenäisyys voi syntyä monenlaisista tekijöistä, kuten kuvan tyylistä, käytetystä filtteristä tai toistuvasta värielementistä. Hyvännäköinen profiili on myös tasapainoinen. Käytä ”joka toinen, joka neljäs”-logiikkaa eli julkaise samantyyppisiä kuvia niin, että niiden väliin jää aina yksi tai kolme kuvaa – näin samanlaiset kuvat eivät ole profiilissa vierekkäin tai allekkain. Toisaalta joskus voi olla tyylikästä kasata samanlaiset kuvat riviksi, jolloin joka kolmas kuva on aina samankaltainen; esimerkiksi sitaatti tai mietelause, kuten bloggaaja @psimellan profiilissa.
Lisää esimerkkejä erilaisista tyyleistä:
@davidshingy (mustavalkoinen profiili)
@saltinourhair (raikas ja värikäs profiili)
@aleksandrazee (yhtenäinen väriteema)
@allyssabarnes (ruudukot profiilissa)
[dagmar_large_image bigimage=”6468″ /]
Haastavinta on noudattaa valittua teemaa. Suunnittelua helpottamaan kannattaa ottaa käyttöön esimerkiksi ilmainen Later-sovellus. Sen avulla voi ajastaa Instagram-julkaisut ja esikatsella julkaisujen vaikutusta profiiliin. Sovellus ei kuitenkaan julkaise puolestasi, vaan lähettää puhelimeen muistutuksen julkaisuhetkellä.
2. Maksimoi orgaaniset konversiot
Ota Instagram-seuraajista kaikki hyöty irti. Ohjaa kuvista artikkeleihin tai verkkokauppaan, vaikkapa ottamalla käyttöön sitä varten luotu palvelu, kuten linkin.bio, clicknshop.it tai Like2buy. Esimerkiksi Sephoran Instagram-profiilissa (@sephora) voi kurkata, miten homma toimii.
Instagram lanseerasi hiljattain verkkokauppiaille suunnatun tuotteiden merkitsemis- eli taggausominaisuuden. Tuotteet voi tagata kuvaan, ja klikkaamalla tagia kuluttaja ohjautuu suoraan verkkokauppaan. Tällä hetkellä ominaisuus on valitettavasti käytössä vain Yhdysvalloissa, joten odotamme innolla sen rantautumista Suomeen.
3. Valjasta Instagram Stories käyttöön
Instagram Stories antaa yrityksille jälleen uuden mahdollisuuden nousta esiin. Suomessa Insta-tarinoita on vielä suhteellisen vähän, joten todennäköisyys herättää kuluttajan huomio voi olla jopa tavallisia ig-julkaisuja suurempi. Stories on erinomainen tapa tarjota ”sneak peakeja” ja behind the scenes -materiaalia, tehdä tuotelanseerauksia, esitellä tuotteita yksityiskohtaisella ja hauskalla tavalla sekä jakaa vaikkapa eksklusiivisia tarjouskoodeja.
Storiesissa saa ja pitää olla luova! Käytä hyperlapsea, boomerangia, videota, kuvia… Panosta tekstiin, väreihin ja tarroihin. Loistavasti Ig Storiesia käyttää muun muassa @warbyparker.
Stories-ominaisuutta kannattaa hyödyntää myös vaikuttajayhteistyössä. Storiesissa voi mainiosti tagata brändin profiilin ja näin ohjata kuluttajia katsomaan brändin omaa kanavaa.
Storiesiin saa tuotua vain maksimissaan 24 tuntia vanhaa materiaalia puhelimen kamerasta, mutta muutamalla kikalla senkin voi suunnitella ja toteuttaa valmiiksi. Kurkkaa Laterin vinkit Storiesin ”hakkeroimiseksi”.
4. Kommunikoi fanien kanssa ja repostaa kuvia
Sitouta aktiivisia faneja tykkäämällä ja kommentoimalla heidän jakamiaan brändikuvia – ja jaa niistä parhaat omassa profiilissasi. Yksittäinen instagrammaaja saa näkyvyyttä omalle profiililleen sekä hyvän fiiliksen. Brändi saa erinomaista ja vaikuttavaa sisältöä.
Lue lisää artikkelista, jossa kerroin Instagramin repostaus-etiketistä.
5. Optimoi julkaisuajat
Instagramin yritysprofiilin myötä viime syksynä paljastui käyttöön hyödyllistä analytiikkaa seuraajista ja julkaisujen toimivuudesta. Kannattaa ehdottomasti muistaa hyödyntää tämä tieto. Tarkista, keitä Instagram-seuraajasi ovat ja mihin aikaan he ovat aktiivisia Instagramissa. Ota avuksi vaikka automaattisesti julkaiseva ajastustyökalu, kuten maksullinen Schedugram ja julkaiseminen myös viikonloppuisin onnistuu vaivattomammin.
Kaipaatko tukea Instagramin uusienmahdollisuuksien hyödyntämiseen tai raikkaita ideoita luoviin sisältöihin? Ota yhteyttä: emilia.vuokko@dagmar.fi
Lähteet:
*Dagmarin Digitaalisen Median tutkimus, 11-12/2016