Satu Mäki

Mikä Pinterest on?

Se on sosiaalisen median palvelu, jonka idea on sama kuin vanhassa kunnon leikekirjassa: käyttäjä kerää itselleen talteen kuvia. Pinterestissä kuvat kerätään eli ”pinnataan” internetistä: blogeista, brändisivustoilta, mistä tahansa. Pinterestistä on muodostunut todella aktiivinen yhteisö ja se kasvaa tällä hetkellä nopeammin kuin esimerkiksi Facebook tai Twitter. Rekisteröityneitä käyttäjiä on yli 10 miljoonaa.

Miksi Pinterestiin kannattaa tutustua?

Kuvien ja videoiden jakaminen on lisääntynyt merkittävästi kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Markkinointiviestinnän näkökulmasta kyseessä on niin vaikuttava muutos, että sen mahdollisuudet kannattaa oman liiketoiminnan kannalta selvittää heti.

Miten Pinterest edistää liiketoimintaa?

Kiinnostavimmat kuvat leviävät Pinterestissä hetkessä. Suosituimpia sisältöjä ovat tällä hetkellä sisustamiseen, muotiin, ruuanlaittoon ja leivontaan liittyvät kuvat. Ne ohjaavat käyttäjiä edelleen tutustumaan kyseisten yritysten tai brändien sivustoihin. Samalla käyttäjä voi siirtyä verkkokauppaan ja ostoon asti. Pinterest on kasvanut merkittäväksi liikenteenlähteeksi.

Mitä Dagmarin ohjaamassa Pinterest-workshopissa tapahtuu?

Dagmar järjestää kahden tunnin mittaisia, tehokkaita Pinterest-workshopeja. Pinterest käydään läpi perusasioista lähtien. Käyttäjät ja demografiat, toimintalogiikka ja business-malli. Case-esimerkit Suomesta ja maailmalta avaavat erilaisia mahdollisuuksia konkreettisesti. Dagmarin valmisteleman ja ohjaaman workshopin lopputulemaksi muodostuu ideoita ja aihioita, joiden avulla oman brändisi Pinterest-presenssi on helppo rakentaa.

Lisätietoja:
satu.maki(at)dagmar.fi
http://pinterest.com/misshillcom/