26.05.2015 / Sosiaalinen media

Twitter löysi videon

Twitter on ollut pitkään kilpailijaansa jäljessä videon puolella, mutta videonkulutuksen kasvaessa lähes eksponentiaalisesti on lyhytviestipalvelunkin täytynyt pohtia omaa suhtautumistaan videoon. Muutama vuosi sitten Twitter osti Vinen, mutta luuppaavia lyhytvideoita tarjoava palvelu ei koskaan oikein auennut suurelle yleisölle. Maksetussa mainonnassa videoita on Twitterissäkin voinut käyttää jo tovin, ja hiljattain twiittaajille avattiin mahdollisuus postata mobiilivideoita.
Author

Anna Kärkkäinen

Kevään aikana Twitter on lähtenyt testaamaan autoplay-videoita. Parin kuukauden ajan iPhone- ja iPad-käyttäjät ovat saattaneet huomata mainosvideoiden, käyttäjien lataamien mobiilivideoiden ja tv-yhtiöiden tuottaman Amplify-videomateriaalin käynnistyvän ilman klikkausta. Tämän lisäksi käyttäjille ehdotetaan natiivin Twitter-videon katselun jälkeen muita aiheeseen liittyviä videoita, jotta hänet saadaan viihtymään Twitteristä löytyvän videomateriaalin parissa pidempäänkin.

Videosta puhuttaessa ei sovi myöskään unohtaa Periscope-livestreamauspalvelua, jonka Twitter hankki hiljattain. Periscopen markkinasta kilpailee myös samaa palvelua tarjoava Meerkat.

Kilpailu videonkatseluista ja videoon käytettävistä mainosbudjeteista kuumenee siis entisestään.

 

Kiinnostuitko Twitteristä tai videon hyödyntämisestä? Ota yhteyttä: anna.karkkainen@dagmar.fi

Lisää aiheesta