Dagmar

 

Helmikuussa 2016 Facebook julkaisi tutkimusraportin, jonka mukaan 80 % Facebook-käyttäjistä haluaa uutisvirtansa videoiden käynnistyvän äänettöminä. Vuosi kului ja nyt tulokset ovatkin päinvastaisia –Facebookin tuoreen tiedotteen mukaan käyttäjät odottavat auto-play-videoiden käynnistyvän äänet päällä.

Mikä sitten on muuttunut vuodessa? Vaikea sanoa. Muutokseen on spekuloitu osaltaan vaikuttavan Snapchat, joka on tehnyt selväksi, että ääni on sen avainominaisuuksia.

Alla listattuna Facebookin tuoreimmat päivitykset:

Videot käynnistyvät äänet päällä

Aiemmin uutisvirran videosisällöt käynnistyivät äänettöminä. Vaikka jopa yli 80 % videoista katsotaan ilman ääntä, Facebookin mukaan ihmiset odottavat kuulevansa jotain, kun heidän laitteensa äänet ovat päällä. Uusi päivitys aloittaa siis auto-play-videot äänien kanssa. Äänet alkavat ja loppuvat sitä mukaa kun käyttäjä selaa uutisvirtansa sisältöjä.

Vertikaali näyttää paremmalta

Videosisältöjä kulutetaan yhä enemmän mobiililla, jolloin landscape-videot saattavat jäädä hyvinkin pieniksi. Facebook aloitti vertikaalivideoiden testauksen jo viime vuonna ja on nyt tuonut tämän isomman videoformaatin kaikille mobiilikäyttäjille.

Katso videota samalla kuin selaat muita sisältöjä

Nyt käyttäjän ei enää tarvitse lopettaa uutisvirtansa selaamista katsoakseen videon. Facebook on tuonut mahdollisuuden kutistaa ja vetää videon laitteen alakulmaan, jolloin muuta sisältöä voi seurata samaan aikaan.

Katso Facebook-videoita televisiolla

Facebook-videosovellus on saatavilla piakkoin mm. Apple TV:lle sekä Samsung Smart TV:lle. Käyttäjä voi siis katsoa kavereiden tai yritysten tuottamia videoita television ruudulta. Sovellus myös suosittelee videoita käyttäjän kiinnostuksen mukaan sekä näyttää listan maailman top live -videosisällöistä.

Lähteet:

http://www.socialmediatoday.com/social-networks/facebook-videos-switching-sound-default

http://newsroom.fb.com/news/2017/02/new-ways-to-watch-facebook-video/