Julia Isoniemi

Lead Strategist/Data Driven Content. Intohimotyöläinen, entinen uutistoimittaja. Rakastaa strategisesti mietittyjä ja merkityksellisiä sisältöjä, jotka tavoittavat yleisönsä. Vapaa-ajalla hehkuttaa liiaksi talvipyöräilyn ja viileässä metsässä patikoimisen ihanuutta.

 

Dagmar Trends 2020 kokoaa yhteen aikamme vaikuttavimmat ilmiöt ja kiinnostavimmat nousevat trendit.

 

Trendit ovat asiakaskeskeisyydestä inspiroituvan ajattelun ihana runsaudensarvi– mutta ne eivät ole sellaisenaan markkinointisuunnitelma tai valmis sisältökonsepti.

Kun tartut trendiin, tartut samalla herkästi puhuttaviin ja puhuttelevin aiheisiin. Nappaa siis trendistä kiinni hyvällä harkinnalla ja liiketoiminnan kannalta läpinäkyvällä ja aidolla tavalla. Muutoin, pelkällä trendillä ratsastaminen voi johtaa siihen, että trendistä suoraviivaisesti syntyvä sisältö voi:

  • jäädä irralliseksi (kuten alusvaatekampanja, joka ammentaisi “Päivitetty kauneuskäsitys” -alatrendistä, mutta siirtyisi sen jälkeen heti takaisin langanlaihan mallikauneuden ihannointiin) tai
  • lehahtaa falskiksi (kuten ehkä tapahtuisi, jos tulostin- ja toimistotarvikevalmistaja tarttuisi mahtipontisesti “Uuden työelämän” alatrendiin kuin aiheen ajatusjohtajana) tai
  • olla irrelevantti asiakkaillesi (kuten voisi olla sen työterveysaseman tai yksityisen sairaalaketjun sisältö, jossa tartutaan turhan reteästi selfie-kulttuuria korostavaan “Instattavuuden” alatrendiin) tai
  • näyttää todellisuuden ja tekojen välisen ristiriidan (kuten jos raskaan teollisuuden yritys tarttuisi “Ekologisuuden trendiin” ja ryhtyisi paisuttelemaan vähäistä ja yksittäistä ekotekoaan).

Tai mitä mieltä olet näistä todellisista esimerkeistä: Ivanka Trumpin kirja ja oman yrityksen perhepolitiikkakodinkonevalmistaja Mielen naistenpäivän somepostaus ja finanssiyritys Revolutin ystävänpäivän mainos sinkuille?

Älä johda sisältökonseptia viivasuoraan trendistä, kulkematta datan ja yksityiskohtaisemman asia-kasymmärryksen kautta.

Älä johda sisältökonseptia viivasuoraan trendistä, kulkematta datan ja yksityiskohtaisemman asiakasymmärryksen kautta.

 

Trendistä sisällöiksi: miten se tehdään?

Suosittelemme kysymään joitakin kysymyksiä, joiden avulla varmistat, että trendeistä ammentava sisältökonsepti on paitsi aito, vetoava ja asiakaskeskeinen, myös vastaa tarkkaan liiketoimintasi tavoitteisiin.

Kysy ainakin nämä kysymykset ennen kuin etenet trendistä sisältökonseptiin asti:

  1. Miten tämä trendi tulee vaikuttamaan asiakkaiden odotuksiin ja kokemuksiin toimialasta? Mikä on paras tapa vastata näihin odotuksiin?
  2. Mitä data sanoo asiakkaistamme, joita tämä trendi voisi puhutella? Mitä he haluavat tietää tai saavuttaa liittyen tähän trendiin?
  3. Mikä on juuri sinun asiakasryhmillesi oma uniikki tapa toteuttaa trendiä ja millä tavalla trendi on heille relevantti?

Paras luova oivallus ja sitä kautta sisältökonsepti syntyy, kun se:

  • ammentaa inspiraatiosta (esim. Dagmarin trendiviitekehys)
  • saa voimanlähteekseen asiakasymmärrystä & monipuolista dataa (esim. hakudata-analyysi ja asiakaspalvelun top 10 -kysymykset tavoitellun kohderyhmän osalta)
  • saa kivijalakseen liiketoiminnan tavoitteet ja todellisen arvopohjan

Näin konseptilla on mahdollisuudet muodostua vetoavaksi, autenttiseksi ja uskottavaksi sisällöksi.

Älä siis usko pureskelematta, jos kumppanisi ehdottaa sisältökonseptia, joka on “johdettu suoraan megatrendeistä”.

Kun suunnittelet trendistä sisältöä, lisää mukaan dataa ja kirkkaat liiketoiminnan tavoitteet – ja etene vasta sitten luovaan oivallukseen. Muista tehokas jakelu ja kanavaoptimointi!

Kun suunnittelet trendistä sisältöä, lisää mukaan dataa ja kirkkaat liiketoiminnan tavoitteet – ja etene vasta sitten luovaan oivallukseen. Muista tehokas jakelu ja kanavaoptimointi!

 

Voit pyytää apua trendien hyödyntämisessä markkinointiin ja sisältöratkaisuihin erikoistuneilta Dagmarin strategeilta ja trendeihin erikoistuneilta Dagmarin tutkijoilta.

Toteutamme trendimateriaalista esimerkiksi asiakaskeskeisyydellä iloittelevia workshopeja liiketoimintasi tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Lue lisää blogistamme:
Tuote- ja palvelukehitys, mainonnan konseptit ja sisällöt – miten trendit voivat olla avuksi?