Sakari Palmu

Sakari luotsaa Dagmarin Drive-yksikössä insight-pohjaisten datapalveluiden kehitystä ja auttaa asiakasymmärrykseen liittyvissä haasteissa. Häntä kiinnostaa erityisesti ihmisymmärryksen ja teknologian suhde päätöksenteossa. Juuri nyt mielessä on myös pyöräily ja kesän purjehdukset.

 

Pokémon GO -sovellus rynni heti lanseerauksen jälkeen vauhdilla suomalaisten tajuntaan ja lähes kaikki suomalaiset tiesivät ainakin nimeltä, mikä Pokémon GO on. Dagmarin Digitaalisen Median Tutkimuksen mukaan peliä itse kokeilleiden määrä nousi vielä joitain prosentteja elokuun jälkeen, mutta tunnettuudessa huippu oli jo saavutettu. Ilman uusia Pokémon GO -toimenpiteitä tunnettuus jatkanee laskuaan.

15–69-vuotiaista suomalaisista 20 % ilmoitti tammikuussa, että pelaa tai on itse pelannut peliä. Peliä itse kokeilleista 43 % ilmoitti kuitenkin, ettei pelaa peliä enää ollenkaan. Eniten lopettaneita on teini-ikäisten keskuudessa. Vaikka myös talvisää vaikuttaa pelaamisinnokkuuteen, on Pokémon GO selvästi nuorten mielestä jo menneen talven lumia.

Kevään ja kesän aikana pelaajia kuitenkin ilmestynee puistoihin ja lautoille, sillä pelaamisen kokonaan lopettaneita on vielä suhteellisen vähän perheen pienimpien keskuudessa.

Haluatko kuulla lisää Digitaalisen Median Tutkimuksesta? Ota yhteyttä: sakari.palmu@dagmar.fi

Lähteet: Dagmarin Digitaalisen Median Tutkimus on suomalaisten asenteita erityisesti digitaalisen median osalta kartoittava tutkimus, joka on toteutettu jo yli kolmen vuoden ajan. Kuukausittain tutkimukseen haastatellaan 500 suomalaista.