Mobile-first
Pidä mobile-first-ajattelu mielessäsi, kun suunnittelet verkkosisältöjä, sillä kuluttajat suosivat mobiilia entistä enemmän deskarin sijaan, etenkin nuoremmat. Mobiilioptimoitu tarkoittaa käytännössä ”visual first”-ajattelutapaa. Tästä esimerkkinä se, että mobiilissa videot katsotaan usein äänettömällä: puhe siis tarvitsee tekstityksen riittävän suurena, jotta sen näkee myös puhelimen ruudulta. Kanavakohtaisesti kannattaa myös tsekata mainosalustan asetukset suhteessa esimerkiksi mainostajan logon tai CTA:n videon kanssa niin, että ne eivät peitä tärkeää sisältöä. Mobiili edellä tuotettu sisältö näyttää tyylikkäältä. Ja kun kuluttajatkin tekevät sitä, on mainostajienkin aika liittyä remmiin.
Sisältöä joka kanavalla
Yhä useampi olettaa yritysten olevan aktiivisia käytetyimmillä somekanavilla tai vähintäänkin niissä palveluissa, joissa omat kohderyhmät ovat. Monet käyttäjät haluavat seurata brändejä niissä kaikissa samanaikaisesti, joten ei ole yhdentekevää, miten jaat viestisi kanavien kesken. Jos et ole vielä tehnyt somemarkkinointia strategia edellä, nyt on sen aika!
Mainostetaan kanavien ehdoilla
Jotta saat parhaimman huomion brändillesi, tee materiaalit kanavien ehdoilla. Jokaisella kanavalla on oma käyttötarkoituksensa, hyödynnä sitä. Esimerkiksi YouTubessa etsitään tietoa ja vietetään aikaa myös pitkien videoiden parissa, FB:ssä halutaan olla tuttavien kanssa eivätkä pidemmät mainosvideot välttämättä toimi, IG-feedissä inspiroidutaan. Ole myös teknisesti ajan tasalla: vaakavideoita katsotaan vähemmän alustassa, joka tukee pystyvideoita.
Dynaaminen personointi
Miten erottua viestitulvasta? Personoinnilla! Personointi antaa nimensä mukaisesti henkilökohtaisemman mainoskokemuksen. Personointi voi luoda pitkäkestoisen vuorovaikutussuhteen ja sitouttaa asiakkaan brändiisi. Dataa hyödyntäen pystyt parhaimmillaan tarjoamaan asiakkaalle dynaamisesti juuri sitä, mitä hän kulloinkin tarvitsee. Oletko kokeillut videota personoidussa sähköpostimainonnassa?
Vloggaaminen ja podcastit yritysten työvälineiksi
Vloggaus ja/tai podcastit ovat nousussa myös yritysmarkkinoinnissa. Ne ovat oiva tapa luoda brändimielikuvaa, jakaa tietoa, nostaa esiin työntekijöiden osaamista ja ennen kaikkea herättää keskustelua. Vlogien ja podcastien avulla voidaan syventyä ajallisesti ja tilallisesti uudella tavalla haluttuihin aiheisiin. Helppous, rentous ja saatavuus innostavat kuluttamaan pitkiäkin aikoja mieluisan sisällön parissa.
Protip: Muista podcasteissa myös kustannustehokkaan videoinnin mahdollisuudet, sillä podcasteja katsotaan paljon esimerkiksi YouTubesta, joka on alustana tunnetumpi kuin varsinaiset podcast-alustat. Videoinnin kautta saat puhujille kasvot. Kuuntele vaikka Dagmarin omaa podcastia WTF Markkinointi.
Livet ovat edelleen IN.
Liveistä on puhuttu jo pitkään, mutta niiden noususuhdanne sen kuin jatkaa kasvamistaan. Livet ovat nykyään rohkeampia ja niitä toteutetaan erimuotoisina useisiin eri kanaviin. Live voi olla vaikkapa ajankohtaisen tapahtuman taltiointi, Q&A, tietoisku tai sneakpeak. Katsojat eivät odota liveltä mitään vakiintunutta kaavaa, joten sitä voi soveltaa ennakkoluulottomasti erilaisiin tilanteisiin monenlaisin keinoin. Liveä voidaan tehdä hyvinkin kevyesti – pelkällä puhelimella. Lue vinkit hyvän live-striimauksen tekoon.
Spice it up: AR
AR eli lisätty todellisuus on kuumaa kamaa. Sen avulla markkinointiviestintään pyritään lisäämään luovia ja tuoreita ratkaisuja. AR sopii käytännössä brändille kuin brändille. Erityisessä AR-nosteessa ovat loistaneet esimerkiksi vaatebrändit, kauneusalan yritykset, sisustusbrändit ja ravintolat sekä elintarviketeollisuuden yritykset. Käytä lisättyä todellisuutta, kun haluat herättää kuluttajien huomiota uusin keinoin; AR:n suosio on vasta nyt räjähtämässä, joten jo ilmiö itsessään kiinnostaa mainostajasta riippumatta.
Eye candy
Visuaalista karkkia on nyt tarjolla joka kanavalla, eikä suotta. Inspiroivia sisältöjä jaetaan ja niiden parissa vietetään aikaa entistä enemmän. Panosta sisällöntuotantoon! Pidä myös mainostilasi hallinnassa ja tarjoa sisällössä mahdollisimman paljon asiakasta kiinnostavaa tietoa – mutta napakasti. Split screen ja muut keinot hallita kuvaa antavat tilaa visuaalisille elementeille ja informaatiolle. Näin yhdessä sisällössä on enemmän tutkittavaa ja kiinnostusta herättäviä yksityiskohtia.
Videohaasteet, -ilmiöt
Lyhytikäiset ja -mittaiset videot nostavat suosiotaan etenkin nuorten parissa. Esimerkiksi IGStory, TikTok ja Snäppi täyttyvät nopeasti kulutettavien sisältöjen tulvasta. Niissä syntyvät myös uudet videohaasteet ja -ilmiöt. Katso miten dagulaiset vastasivat #milkshakechallenge-haasteeseen. Mihin haasteisiin sinun yrityksesi voisi hypätä mukaan?
Näytä enemmän: 360°-videot
Yllätä, paljasta enemmän ja näe ympäristö uusin silmin. 360°-video on piristävä vaihtoehto perinteiselle liikkuvalle kuvalle. Video, jota voi tarkastella joka puolelta, sopii loistavasti tarinallisuuteen ja pelillisyyteen, jossa katsoja pääsee päähenkilön rooliin. 360°-videoita voi käyttää myös ympäristön esittelyyn; näytä esimerkiksi, miten laatu varmistetaan tuotantolinjalla tai esittele rekryvideolla houkutteleva työympäristö. Mitä yrityksesi tarinaa haluaisit avata enemmän?
Askarruttaako videomarkkinointi? Lähetä viestiä, niin jutellaan lisää: ida-maria.matinlauri@dagmar.fi