Dagmar

Ensi viikonloppuna Keuruulla pidettävä SM-hiihtokisa typistetään 600 metrin tykkilumiradalla suksittaviin sprinttimatkoihin. Jos lunta ei ala pikku hiljaa putoilla, moni talvitapahtuman järjestäjä joutuu sipaisemaan extrakerroksen antiperspiranttia. Alppihiihdon MM-kisat pitäisi järjestää Ruotsin Åressa 3.-18. helmikuuta. Suomen Lahdessa puolestaan halutaan päristellä Moottorikelkkojen MM-sarjan osakilpailu 10. helmikuuta. Innokkaimmat suksiveikot taivaltavat pienelläkin treenillä Finlandia-hiihtoreitin Lahden ja Hämeenlinnan välillä 24. helmikuuta, mutta kehnompikuntoiset saattavat jättää kisan väliin.

Pohjoismaisten lajien MM-kisat pidetään Japanin Sapporossa 22.2.-4.3. ja Ampumahiihdon maailmancup Lahdessa 28.2.-4.3.

Spotti

Tapahtumajärjestäjien lisäksi hikoillaan myös hiihtokeskuksissa, jos maa pysyy mustana koululaisten talvilomien alkaessa. Lomat pidetään tänä vuonna porrastetusti helmi-maaliskuun vaihteessa viikoilla 8-10. Ensimmäisenä kirmaistaan hangille tai aurinkorannalle Etelä-Suomen läänistä, Varsinais-Suomesta, Satakunnasta ja Pirkanmaan seudulta.

Mutta on toki tapahtumia, joita lumentulo ei hetkauta. Suomen suurin opiskelijatempaus, GOOM-risteily, keikutaan Silja Festivalilla 4.-6. helmikuuta. ”Risteilyzembaloon” mahtuu mukaan 12 000 nopeinta.

Herääkö formulakansa vaaliuurnille?

Maaliskuuhun mennessä lunta luulisi jo löytyvän. Lahdessa on tarkoitus järjestää Salpausselän Kisat 9.-11. maaliskuuta ja Kuopiossa Mäkihypyn Maailman Cup 13.3.

Mikäli kisoissa ei ylletä veret seisauttaviin ennätyksiin, kuukausi jäänee historiaan 100-vuotisjuhlavaalien vuoksi. Vuoden 2007 eduskuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 7.-13.3. ja ulkomailla 7.-10.3. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18. maaliskuuta.

Jos joku nukkuu tänä vuonna vaalien ohi, asia ei välttämättä johdu poliittisesta passiivisuudesta vaan aamuöisestä valvomisesta tv:n ääressä. Formulakausi käynnistyy Australian Melbournessa 18. maaliskuuta, ja aikaeron vuoksi tv-lähetykset nähdään varhain sunnuntaiaamuna. Epäilemättä ruudun ääreen kammetaan joukolla, sillä mukana on nyt peräti kaksi suomalaista: Räikkönen kilpailee ensimmäistä kertaa Ferrari-tallissa ja Heikki Kovalainen starttaa Alonson paikalla Renaultin ohjaimissa. Jos Nico ”Kekenpoika” Rosberg menestyy, voimme osoittaa avarasydämisyyttä kutsumalla häntäkin meikäläiseksi.

Huhtikuussa kisat vaikuttavat formulafanien viikonloppuihin 8. päivä eli pääsiäisenä, jolloin ajetaan Malesian GP ja 15. päivä, Bahrainin GP:n aikaan.

Lordille manttelinperijä

 

Juuri ennen vappua alkaa kahden viikon putki, jolloin lätkän ystävien ajatus pyörii itänaapurissa. Jääkiekon MM-kisat pelataan Moskovassa 27.4.-14.5.

Vappuaatto osuu tänä vuonna maanantaille. Niinpä moni saattaa ottaa sen vapaaksi ja häipyä kotikulmia kauemmas nelipäiväisen viikonlopun viettoon.

Äitienpäivän tienoilla ei kenellekään taida jäädä epäselväksi, että Suomi isännöi tänä vuonna Euroviisuja. Kotimaisia karsintoja käydään pitkin kevättä helmikuun puolivälistä alkaen. Kansainvälisten kisojen semifinaali järjestetään Helsingin Areenalla torstaina 10. toukokuuta, voittajaa juhlitaan 12. päivä lauantaina. Iltaisin on luvassa melkoista sutinaa, sillä osallistujamäärä on kaikkien aikojen suurin; mukana on edustajia 42 maasta. Puhumattakaan lehdistöstä ja fanituristeista.

Äitienpäivänä riittää suuren juhlan tuntua, sillä samalle päivälle osuu myös jääkiekon MM-kisojen kultamitaliturnaus sekä formulakisojen Espanjan GP.

 

Jos toukokuisena sunnuntaina tuntuu ilmassa olevan liian paljon testosteronia, voivät äidit lähteä tuulettamaan itseään 19.5. Turussa Naisten Kuntovitosella, 26.5. Tampereella Likkojen Lenkillä tai 27.5. Helsingissä Naisten Kympillä.

Mikäli jotain jää edelleen hampaankoloon, sen voi ärjäistä pois maitokärrin takana 28. heinäkuuta. Tuolloin Ruokolahdella järjestetään historian ensimmäiset Äijänkärräyksen MM-kilpailut.

Otteita kevään messutarjonnasta

Matka 2007 18.-21.1.
Caravan 2006 19.-21.1.
Forma ´07 26.-28.1.
Helsingin Muotimessut 28.-29.1. Avoinna vain ammattilaisille. Hgin Messukeskus.
MP 07 Moottoripyöränäyttely 2.-4.2.
Vene 07 Båt 9.-18.2.
Fillari 2007, Kunto 2007, Retki 2007 16.-18.3.
Lapsi 2007 30.3.-1.4.
American Car Show 6.-9.4.
Oma Koti, Oma Mökki, Asuntomarkkinat 07, Kevätpuutarha 07 19.-22.4.

Lisää tietoa messuista: http://www.finnexpo.fi

Nämä päivämäärät, kuten kaikki muutkin Mediaviesti-jutut löydät tarvittaessa Mediaviestin arkistosta, mikäli käytössäsi on Pro-tasoinen tunnus Media-avaimeen.

Mediaviesti ei vastaa mahdollisista muutoksista.