05.09.2002 / Uutisarkisto

Alle 45-vuotiailla naisilla on aktiivinen internet-suhde

Lähes kolmannes 12-44-vuotiaista naisista käyttää internetiä päivittäin ja 70 % vierailee verkossa vähintään kerran viikossa. Samanikäiset miehet ovat vielä toistaiseksi jonkin verran aktiivisempia netinkäyttäjiä. Toisaalta, ilman internetiä pärjää täsmälleen sama määrä naisia ja miehiä, eli 7 % kummastakin ryhmästä. Internetin käyttöpaikat ovat 12-44-vuotiailla naisilla ja miehillä jokseenkin samoja. Reilu puolet ajasta kuluu kotikoneen ääressä: omassa kodissa, vanhempien luona tai vaikkapa kaverilla tai naapurissa käydessä. Vajaa kolmannes nettiajasta käytetään työpaikalla, loppuaika opiskelupaikassa, kirjastossa, kahvilassa tai muualla.
Author

Dagmar

Internetin puoleen käännytään pitkin päivää. Silti ruoanlaitto, kotityöt ja lastenhoito taitavat vieläkin lohkaista isomman osan naisten vapaa-ajasta, sillä iltaisin miehet istuvat koneen ääressä naisia useammin.

Mutta kun koneen ääreen kerran istutaan, siihen myös keskitytään. Sekä miehet että naiset tutkivat internetiä kaikkia medioita keskittyneimmin. Toiseksi keskittyneimmin luetaan sanomalehtiä ja kolmanneksi katsotaan televisiota. Missä lie 12-44-vuotiaiden miesten ajatukset harhailevat, kun he televisiota, radiota ja iltapäivälehtiä lukuun ottamatta seuraavat kaikkia muita medioita vähemmän keskittyneesti kuin naiset.

Yli 80 % internetin 12-44-vuotiaista käyttäjistä etsii verkosta tietoa. Miehet hakevat naisia useammin viihdettä, pelejä, portaaleja ja uutispalveluja. Äkkinäisempi voisi vetää tästä sen johtopäätöksen, että sinä aikana kun naiset tekevät iltaisin kotitöitä, miehet pelaavat ja surffaavat.

Noin 6 % internetin käyttäjistä kokee tärkeimmäksi käyttösyyksi nettiostoksien tekemisen. Miehet etsivät verkosta naisia useammin tietoa tuotteista ja palveluista sekä ostopaikoista.

Lähde: Intermediatutkimus 2002

Lisää aiheesta