Dagmar

Vastauksista voi tykätä ja tykkäyksien eli ”likejen” ja seuraajien perusteella käyttäjä voidaan luokitella Ask-feimiksi. Jos käyttäjällä ei ole paljoa likejä ja seuraajia, hän saa Askissa usein ”nolon nevarin” maineen. Ask-feimejä taas haukutaan usein tosi ”ym” eli ylimielisiksi.

Askissa voi siis kysyä mitä tahansa keneltä haluaa. Kysymyksen voi lähettää nimellisenä tai anonyymisti. Kaikki vastaukset näkyvät silti nimellisenä, eivätkä muut voi vastata toisilta kysyttyihin kysymyksiin. Kaikkiin kysymyksiin ei ole myöskään pakko vastata. Käyttäjien lähettämät ”kysymykset” ovat usein kehuja tai kommentteja esimerkiksi kuviin, eli kaikki eivät ole kysymyksiä.

Askissa esiintyy paljon kiusaamista ja haukkumista, koska nimettönä voi sanoa mitä vain tyhmää toisille. Askissa ei kuitenkaan voi keskustella henkilön kanssa ”private chatissa” eli kahdestaan.

Askissa suosittuja lyhenteitä ja sanontoja ovat muun muassa:

ootd, atm, btw, ym, bf, gf,  mp, ano, tb

Seuratuilta kysytään esimerkiksi ”atm” (at the moment), jolloin käyttäjä ottaa kuvan tilanteesta, jossa hän on kysymyksen saadessaan. Kuva voi siis toimia vastauksena. Suosittua on myös kysyä ”ootd” (outfit of the day) tai onko vastaajalla bf (boyfriend) tai gf (girlfriend) esim. ”sinkku/säätöö/varattu?”.

Seuraajilta halutaan usein selfie tai joku hauska kuva tai video piristämään päivää. Askissa käytetään paljon mp-kysymyksiä (mielipide), joissa kerrotaan oma mielipide kysyttyyn asiaan. Tb (throw back), btw (by the way) ja ano (anoyymi) ovat myös paljon käytettyjä lyhenteitä.

Omalla etusivulla voi selata kavereiden toimintoja tai muita tuntemattomia Askin käyttäjiä. Palveluun pääsee kaikilla mobiililaitteilla ja sen käyttäminen on helppoa missä tahansa. Ask-tilin luominen ja käyttäminen on täysin ilmaista.
Kirjoittaja on 14-vuotias yläastelainen Emmi, joka oli Dagmarissa TETissä kaksi päivää syyskuussa. Askin kautta voidaan tehdä kysymyksiä nuorisolle, kun halutaan tietoa heidän must have -jutuistaan.