Dagmar

Lisää tunnettuutta, lisää kävijävirtaa 

Joskus arki nilkuttaa eikä tarjolla ole edes siippaa, jonka viereen käpertyä. Mieltä kohentaa komea kämppäkaveri, elämänkumppani, joka ei turhista motkota ja joka sulautuu sujuvasti muuntuviin vaatimuksiin. Huonekaluliike Vepsäläiseltä niitä löytyy, elämänkumppaneita tositarkoituksella.

Vepsäläinen on merkkikalusteiden erikoisliike, joka palvelee kymmenellä paikkakunnalla yhteensä 12 myymälän kautta.

Talven aikana Vepsäläinen on rakentanut Dynamo Advertisingin kanssa täysin uudenlaisen markkinointiviestinnän konseptin, jonka ensimmäinen kampanjalähtö käynnistyi juuri ennen karkauspäivää. Mainonnassa tuotteet ovat edelleen pääosassa, mutta nyt ne, vai pitäisikö sanoa he, esiintyvät persoonallisina, erilaisia ”luonteenpiirteitä” omaavina elämänkumppaneina. Asiakkaita houkutellaan tekemään tuttavuutta kalusteisiin päiväkahvien merkeissä.

– Kommunikatiivisina tavoitteina on kasvattaa tunnettuutta sekä kohentaa mielikuvaa laadukkaasta huonekaluliikkeestä, toiminnallisena tavoitteena on ohjata asiakkaita myymälöihin, kertoo suunnittelupäällikkö Karoliina Lehokas.

Televisiosta päämedia 

Uuden konseptin myötä myös mediaratkaisua tarkasteltiin uudelleen – ja päämediaksi nostettiin televisio. Rohkea ratkaisu mainostajalta, joka aiemmin on keskittynyt printtinäkyvyyteen.

Uusi linja lanseerattiin juuri ennen karkauspäivää. Itse karkauspäivänä, joka osui sunnuntaiksi, Vepsäläinen kutsui ihmisiä päiväkahville Helsingin Sanomien, Aamulehden ja Turun Sanomien välityksellä.

– Mediatavoitteeksi asetettiin peittävä ja riittävän toistomäärän sisältävä kampanja. Reilut kolme viikkoa kestävä voimakas alueellinen tv-kampanja keskittyy MTV3-kanavalle Uusimaan, Tampereen, Turun, Oulun ja Jyväskylän seudulla. Television rooli painottuu mielikuvien rakentamiseen, sanomalehdet taas toimivat suoremmin sisäänheittäjinä.

Spottiversioita eri ohjelmaympäristöihin 

Lehokas kiittää uutta linjaa myös siitä, että se antaa jatkossakin runsaasti mahdollisuuksia, joista ammentaa.

Ensimmäisessä tv-kampanjalähdössä on mukana kuusi eri mainosversiota.

­- Useat spottiversiot tarjoavat mediasuunnittelijalle mielenkiintoisen haasteen etsiä kullekin spotille oikeanlainen ohjelmaympäristö: Sinkkuelämää -sarjan kevytkenkäinen elämäntyyli tarjoaa iskevän kehyksen sänkyä etsivälle Pablolle, kun taas hillitty Isa löytää arvoisensa kodin mm. T.i.l.a. -sisustusohjelmasta. Kotimainen viihdeohjelma Paristo istuu mille tahansa Vepsäläisen spoteista ja kirvoittanee hymyn hoksaavaisen katsojan huulille.

Mainonta vetää myymälöihin

 

Markkinointijohtaja Matti Vepsäläisen mukaan uuden linjan ensimmäiset vaikutukset ovat jo nähtävissä:

– Kävijämäärät ovat selvästi kasvaneet. Päivisinkin on ollut aiempaa enemmän kävijöitä, joten olemme saaneet uusia asiakkaita myymälään. Lisäksi kuluttajat sekä sidosryhmämme ovat antaneet spontaanisti hyvin positiivista palautetta mainonnasta.

*Eroon päättyneet liitot v. 2002 / Tilastokeskus