09.02.2012 / Uutisarkisto

Cut&Paste keräsi yhteen Suomen digidesign-huippuja

Lauantaina 4.2. järjestettiin Korjaamolla Helsingissä kansainvälinen designkisa Cut&Paste. Kisa kiertää maailmaa ja päätyy lopulta New Yorkiin. Digisuunnittelijat esittelivät taitojaan kolmessa eri kategoriassa 3D-, animaatio- ja 2D-sarjassa. Kyseessä on design battle, jossa 4-8 suunnittelijaa kisaavat kerralla keskenään. Suunnittelijoilla oli 20 minuuttia aikaa loihtia mestariteoksia, joista tuomaristo valitsi lupaavimman matkalle kohti New Yorkia. Dagmarin Creative Director Jarkko Vepsäläinen oli paikalla tuomariston edustajana.
Author

Dagmar

Tunnelma paikalla oli erittäin rento ja fiilis kisailijoilla sekä katsojilla oli katossa. Yleisö pystyi seuraamaan suurilta videoscreeneiltä suunnittelijoiden työtä, ja DJ:t lämmittelivät fiilistä soittamalla asiaan kuuluvaa musaa.

Vepsäläisen mukaan moneen muuhun alan kisaan verrattuna kokemus oli etenkin audiovisuaalisesti huikea. Hän hehkuttaa myös kisan tasoa.

– Oli hienoa huomata, että Suomesta löytyy paljon erittäin lahjakkaita ja luovia suunnittelijoita, jotka pystyvät tyhjästä luomaan todella tiukassa aikarajassa teoksia, jotka muodostavat sekä visuaalisesti että idean puolesta toimivan kokonaisuuden.

Illan aikana niin tuomarit kuin yleisökin löysivät uusia tuttavuuksia alalta, joten tilaisuus toimi myös hienosti mainos- ja mediamaailman kohtaamispaikkana.

– Illan aikana käytiin monia mielenkiintoisia keskusteluja niin alan tilasta kuin suunnittelijoiden teoksista. Järjestelyt oli hoidettu järjestävän tahon, Fjordin ja Platoonin, toimesta esimerkillisesti. Korjaamon tila oli sopivan täynnä; hienoa, että digitaalisesta suunnittelusta kiinnostunut yleisö oli löytänyt tiensä paikalle.

Voittaneisiin töihin ja kisan tunnelmaan voi tutustua osoitteessa www.cutandpaste.com

Lisää aiheesta