Dagmar

Grand Prix

Grand One -kisan ykköspalkinto Grand Prix myönnettiin tänä vuonna Matkatoimisto Arean kampanjalle ”Krisse ja Arean liikematkat goes to your Kotisivu”.

B2B-päättäjille kerrottiin sähköpostisuorilla ja verkkokampanjalla, että Krisse Salminen on parhaillaan heidän verkkosivuillaan. Kun äimistynyt päättäjä klikkasi linkkiä, hän päätyi kaapatulle sivustolleen, jonka päällä Krisse tepasteli pitämässä myyntipuhetta. Videon nähneet pystyivät lähettämään Krissen kertomaan Arean ilosanomaa myös kaverilleen.

Kampanja saavutti tuplasti tavoitetta paremman tuloksen: kuukauden aikana Krisse puhutteli noin 20 000 ihmistä, ja sadoista yhteydenotoista suurin osa saapui valideilta liikematka-asiakkailta.

Dagmar Digitalin Mika Räihän mukaan kampanjan mediaympäristöt valittiin kohderyhmän käyttömotiivien kautta:

– Näin ideoimme tavallista poikkeavampia mediaratkaisuja, joissa innovatiivisella tavalla toteutettu mainos todisti, että myös B2B-mainonta voi olla hauskaa.

Paras sosiaalisen median hyödyntäminen

Mars Finland Oy:n Pedigree Koirien ehdoilla -kampanja  palkittiin parhaasta sosiaalisen median hyödyntämisestä.

Verkkoon keskittynyt kampanjakokonaisuus sisälsi Koirien ehdoilla -fanisivun Facebookissa ja Kuuntele koiraa -kampanjasivun. Sivuille ohjattiin kävijöitä tv-kampanjalla, display-mainonnalla sekä kanta-asiakkaille lähetetyllä sähköpostisuoralla.

Tuloksena Pedigree Joint Care+ -purutikkujen myynnin jopa 52 prosentin kasvu, positiivisen mielikuvan rakentuminen sekä aktiivinen, yli 10 000 hengen fanijoukko.

– Asiakas oli rohkea ja uskalsi ottaa riskin, eikä tehnyt perinteisen kaavan mukaan, kehuu Dagmar Digitalin Salla Kalkela. – Kampanja rakennettiin hienosti koirien hyvinvointi ja terveys edellä, ei tuote tai brändi kärkenä. Lisäksi hyväntekeväisyys liitettiin kampanjaan luontevalla tavalla.

Paras Verkkomainos + Kärkimedian Kansan ääni -erikoispalkinto

Aurinkomatkojen Päivän sää sai suitsutusta niin raadilta kuin Suomen kansalta. Se valittiin vuoden 2009 parhaaksi verkkomainokseksi, jonka lisäksi se sai Kärkimedian Kansan ääni -erikoispalkinnon.

MTV3:n sääsivuille sijoitettu display-mainos reagoi Suomessa syyskuusta tammikuuhun vallinneeseen säätilaan. Mainoksessa suositeltiin lämpimiä matkakohteita ja kannustettiin piiloutumaan pilviltä, lähtemään sateelta suojaan, luikkimaan lunta pakoon tai ihastelemaan aurinkoa.

Kylmässä kärvistelleet suomalaiset sulivat lämpimälle kutsulle. Sääbannerien kautta siirryttiin lähes 29 000 kertaa Aurinkomatkojen varauskoneeseen.

Dagmar Digitalin Matias Vakkilainen kertoo, että viestien kohdentamisesta sisällön mukaan oli keskusteltu jo aiemmin.

– Nyt tässä oli hyvä sauma toteuttaa se. Kampanja kohdistettiin lomaa suunnittelevia suuresti kiinnostavaan aiheeseen ja luova ratkaisu muodostui luontevaksi osaksi sisältöä.

Tuloksellisin verkkokampanja

Finnairin Lähtöhinnat -kampanjalle myönnettiin Tuloksellisin verkkokampanja -sarjan kunniamaininta.

Finnair halusi kampanjan, jolla luodaan ostohysteriaa ja saavutetaan sama myyntitavoite kuin edellisenä vuonna Matkamessujen aikaan toteutetulla messutarjouskampanjalla. Paitsi että nyt ei osallistuttu Matkamessuille, eikä tarjottu messuhintoja.

Ratkaisuksi kehitettiin monimediakampanja, jossa hintamielikuvaa luotiin Lähtöhinnat-nimellä ja laajaa kohdevalikoimaa esiteltiin lentokenttätaulumaisella ilmeellä.

Finnair.fi-palvelun varauskoneelle ohjattiin liikennettä verkkomainonnan lisäksi tv-, printti- ja ulkomainonnalla. Pöhinää nostettiin ja ohjattiin myös sähköpostisuorilla ja kampanjasivustolla.

Ja pöhinää myös syntyi. Kampanjan euromääräinen myyntitavoite ylitettiin yli 40 prosentilla, vaikka kampanjabudjetti oli noin 18 prosenttia pienempi kuin edellisenä vuonna. Tulos oli kaikkien aikojen ennätys; matkoja myytiin yli 22 000 kappaletta. Joka kymmenes verkkomainontaan reagoinut osti matkan.

Investointi oli todella kannattava, sillä esimerkiksi bannerikampanjan markkinointipanostus saatiin takaisin yli 60-kertaisena.

Dagmar Digitalin Jarkko Vepsäläisen mielestä ostohysterian luominen vaatii kaikilta osapuolilta vahvaa yhteistyötä ja selkeää väylää ostamiseen.

– Monimediakokonaisuus saavuttaa ja jopa ylittää tavoitteensa, kun asiakas antaa selkeät, tuloksellisuutta vaativat mittarit ja mediatoimisto työskentelee tiiviissä yhteistyössä mainostoimiston kanssa. Tiimi suorastaan lietsoi itsensä tuloksellisuuden vimmaan.

Katso kaikki Grand One voittajatyöt  ja niiden tekijät.

Haluatko kampanjan, joka komeilee Grand One -voittajalistalla vuonna 2011? Haasta meidät!