Dagmar

Viime vuonna Dagmar kasvatti digitaaliseen osaamiseen erikoistuneesta Dagmar Digitalista merkittävän toimijan, joka työllistää kaksikymmentä ammattilaista.  Verkon kasvanut rooli ostopäätöksissä tuottaa markkinoijalle uudenlaista tietoa asiakkaista. Myös yritysten omissa asiakaskannoissa olevien ostokäyttäytymistietojen määrä kasvaa.  Nämä tietokannat yhdistettynä oikein ja luovasti muuhun tutkimustietoon tehostavat markkinointia.

Palvelua tarjoaa uusi yksikkö, Dagmar Insight&Implementation. Yksikön tavoitteena on auttaa yrityksiä mm. segmentoinnin, asiakastietokantojen hyödyntämisen ja markkinointiviestintäbudjetin optimoinnin osalta eli auttaa yrityksiä tiedon johtamisessa.  Tutkimustietoja on jo hyödyntänyt muun muassa pitkäaikainen kumppani Kiasma, jonka juhlavuoden markkinointistrategiassa Dagmarin tekemällä segmentointitutkimuksella on ollut keskeinen osa.

”Jo nyt lähes 30 % tuotoistamme syntyy konsultointi- ja tutkimuspalveluista, kolmessa vuodessa osuus nousee 40 prosenttiin. Mainostajien odotukset mediatoimistoilta ovat selkeästi muuttuneet ja nyt odotetaan uudenlaista osaamista”, perustelee Kallio.

Dagmar Insight&Implementation yksikköä vetää Tomi Härmä. ”Yksikön vahvuus on ainutlaatuinen osaaminen ja mahdollisuus soveltaa tutkimustietoja suoraan käytäntöön. Ensinäkin asiantuntijamme edustavat kattavasti eri markkinatutkimuksen ja analysoinnin osa-alueita. Toisaalta olemme mukana mainostajien arjessa varmistamassa, että luodut näkemykset ja uudet ideat tulevat osaksi markkinoinnin toteuttamista ja johtamista. Juuri siksi konsultointiyksikkömme nimessä on ”Implementation”,” kiteyttää Härmä.

Dagmar Search -yksikön tavoitteena on nostaa Dagmar Suomen suurimmaksi hakukonemarkkinoinnin tekijäksi ja yhdistää hakusanamarkkinointi tiiviisti muuhun markkinointiviestintään. ”Tämä on itse asiassa kansainvälinen toimintamalli, jonka juurrutamme nyt Suomeen”, kuvaa yksikköä vetävä Roope Ruotsalainen. ”Vahvistamme osaamistamme myös kansainvälisesti, viimeisin rekrytointimme on Lontoosta Dagmariin rantautuva Dominic Earl, jolla on rautaista, kansainvälistä osaamista mm. mSearchin ja Double Clickin palveluksesta.”

Dagmar Retail Innovationin tavoitteena on linkittää jakelukanavat tiiviimmin osaksi kohtaamisten suunnittelua sekä tehostaa promootioiden tuottavuutta hyödyntämällä digitaalisia mahdollisuuksia. ”Perustettava Dagmar Retail Innovations -yksikkö auttaa suunnittelutiimejämme ja asiakkaitamme kohtaamisten 360-ajattelun ulottamisessa mainonnasta aina osto-/kokeiluhetkelle saakka – hetkiin jolloin kuluttaja ja tuote/palvelu kohtaavat toisensa. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme mitattavampien, kaupallisempien, innovatiivisempien ja tavoitteellisempien promootioiden tekemisessä”, tiivistää Retail Innovationsin johtaja Sanna Kolamo.

Dagmar Inspirations rakentaa uudenlaisia luovuutta lisääviä työskentelytapoja yritysten kanssa sekä tuo uusia työkaluja Dagmarin mediasuunnittelun käyttöön. ”Luovuus on markkinointiviestinnän liima. Ja paras luovuus syntyy yhteistyössä mainostajan, mediatoimiston ja medioiden kanssa”, kuvailee Dagmar Inspirationsia luotsaava Tero Honkala. ”Tehtävänäni on huolehtia, että Dagmarin käytössä on jatkuvasti uusia työkaluja luovuuden edistämiseksi ja varmistaa että Dagmar on Suomen luovin mediatoimisto.”
Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tuula Kallio, tuula.kallio(at)dagmar.fi, gsm +358 40 530 1900

sekä yksiköiden johtajat:

Dagmar Insight&Implementation/Tomi Härmä, tomi.harma(at)dagmar.fi, gsm +358 400 797 911
Dagmar Search/Roope Ruotsalainen, roope.ruotsalainen(at)dagmar.fi, gsm +358 40 735 5557
Dagmar Retail Innovations/Sanna Kolamo, sanna.kolamo(at)dagmar.fi, gsm +358 50 490 6878
Dagmar Inspiration/Tero Honkala, tero.honkala(at)dagmar.fi, gsm +358 40 760 6751