Kuinka pitkään olet ollut Dagmarissa ja mitä tehtäviisi kuuluu?
– Olen ollut Dagmarissa reilut neljä vuotta, minä aikana olen ehtinyt toimia digisuunnittelijana ja nykyisin asiakkuuspäällikkönä.
– Viinit ovat olleet meillä kotona aina luonnollinen osa ruokailua, joten kiinnostuksesta saan kiittää pääosin äitiäni. Opiskeluaikana harrastin siidereitä, mutta siirryin viineihin kun saatavilla olevat siiderit oli varsin pian maisteltu läpi. Viineissä kiinnostaa se, että ne tarjoavat upeita ja välillä yllättäviäkin makuelämyksiä, luovat muistoja ja niistä riittää aina lisää opittavaa.
– Digitaalisesti suuntautuneena olen kiinnostunut erilaisista kanavista, joiden kautta kiinnostuksen aiheitaan voi jakaa muiden harrastajien kanssa helposti ja nopeasti. Oman blogin perustaminen oli alunperin testi johon jäin koukkuun. Bloggaajayhteisön jäsenenä viiniharrastuksestakin voi saada enemmän irti kun on yhteisö jonka kanssa jakaa elämyksiä.
Kuinka monella viinitilalla olet vieraillut ja missä? Mitä suosittelisit erityisesti?
– Olen vieraillut lukuisilla tiloilla Ranskassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Kroatiassa. Oma suosikkialueeni vierailukohteena on ehkä kuitenkin Sydneyn lähellä sijaitseva Hunter Valley, jossa on lukuisia kiinnostavia pikkutiloja.
Lempirypäleesi?
– Chardonnay. Siitä valmistetaan Blanc de blancs -samppanjat, Chablis-viinit ja parhaat burgundilaiset.
Suosikkiviinialueesi?
– Samppanjafriikkinä on pakko vastata Champagne.
Tammikuussa on pakko kysyä, että mikä viini sopii laihduttajalle?
– Kevytalkoholisissa viineissä on vähemmän kaloreita kuin tavallisissa viineissä, joten linjojaan tarkkailevalle ne voivat olla hyvä vaihtoehto. Tosin tutkimusten mukaan lasin punaviiniä päivässä nauttivat naiset pysyvät keskimääräistä hoikempina, joten kohtuullinen viinijuonti voi olla hyvästäkin laihduttajalle.
Viinin ja ruoan yllättävä, mutta kokeilemisen arvoinen yhdistelmä?
– Härkäcarpaccio ja samppanja. Herkän makuista lihaa ei kannata tuhota tuhdilla punaviinillä.
Viini joka ansaitsisi olla tunnetumpi?
– Libanonilaiset punaviinit.
Virheellisin luulo viineistä?
– Viiniharrastus on snobbailua. Valtaosa viiniharrastajista ei snobbaile, vaan viini on harrastus siinä missä judo tai leipominen.
Viinimainos, joka pysäytti?
– Tykkäsin todella paljon Nederburgin viinikoulu -miniohjelmista, jotka teimme yhdessä Altian ja Nelosen kanssa. Viihdyttävää ohjelmasisältöä ja kiinnostavaa viinitietoutta rennolla mutta asiallisella otteella.
Lähestyvätkö markkinoijat bloggaajia niin usein kuin väitetään?
– Valtaosa kontaktoinnista on lehdistötiedotteita aiheista, jotka eivät liity blogin aihealueeseen lainkaan. Etenkin lifestyle-blogeja pitävät ystäväni valittavat, että noin 95 % kontakteista on turhia: joko lehdistötiedotteita tai tavaraa joka ei kiinnostaa bloggaajaa millään tavalla?
Mikä olisi suositeltavin lähestymistapa?
– Yksinkertainen muistisääntö on, että bloggaaja suhtautuu mainostajaan lähtökohtaisesti positiivisemmin kun mainostaja on vaivautunut selvittämään blogista perusasioita, kuten blogin aihepiirin ja erityiset kiinnostuksen kohteet eikä lähesty geneerisellä tiedotteella. Varsinkin suosituimmille bloggaajille sataa tavaralähetyksiä niin paljon, että pelkät tuotenäytteet eivät ole kovin kiinnostavia, vaan mainostajan on kyettävä kytkemään mukaan jokin kiinnostava aktivointi. Viinien sokkomaistelussa ja rypäleiden tunnistaminessa muiden bloggaajien kanssa kilpailu on mielestäni todella hyvin kohderyhmälle mietitty konsepti.