Datan avulla tehdyt analyysit ja suuntaa antavat tulkinnat sopivat trendiennustamiseen. Nappaamalla hiljaiset signaalit sekä mikro-, makro- ja megatrendit ajoissa on helpompi ennakoida markkinoiden tarpeisiin tai vaikkapa tuottaa sisältöjä lukijoita kiinnostaviin aiheisiin.
Ihmisten hakukäyttäytyminen kertoo eri teemojen ja aihealueiden kiinnostavuudesta sekä trendeistä. Hakukäyttäytymistä tutkimalla saamme selville esimerkiksi sen, ovatko suomalaiset kiinnostuneempia luomu- vai lähiruoasta. Tai kummastakaan. Ja mikä luomuruoka on suosituinta nyt, mikä taas voisi kohota seuraavaksi trendiruoaksi. Lisäksi saamme hakukäyttäytymisen avulla selvyyttä siihen, onko luomussa kiinnostavinta tuottajat, tuotteet, kaupat vai vaikkapa ravintolat.
Analysoimalla sosiaalisen median verkostoja ja ihmisiä verkkokirjoitusten takana saamme puolestaan selville digimaailman vaikuttajat sekä Suomessa että maailmalla. Todellinen vaikuttaja ei aina ole äänekkäin – vuorovaikutus ja luottamus ratkaisevat. Vaikuttajaverkostoanalyysillä tunnistetaan myös kiinnostavat sisältöalueet ja mahdolliset nousevat teemat. Analyysissä voi myös löytyä somemaailman nousevia tähtiä, jotka eivät vielä ole yleisesti tunnettuja, mutta luotettuja supervaikuttajia omissa verkostoissaan.
Analyysien pohjalta voi tehdä toimintasuunnitelman omien digikanavien sisältöjen tuottamiseen tai vaikka seuraavien bloggaajien valinnan – ja tietenkin seurata onnistumista tai saada jopa vinkkejä oman palvelutarjoaman kehittämiseen.
Kysy lisää Dagmarin ja SEK Publicin yhteisestä Digitaalisen vaikuttamisen työkalupakista: