Yhdysvalloissa mainokset putsaavia digitaalisia videolaitteita on kolmen vuoden markkinoinnin jälkeen noin miljoonassa kodissa eli noin prosentilla talouksista. Laitteiden käyttäjistä vain noin 30 prosenttia käyttää mahdollisuutta poistaa mainokset. Tilanne ei siis ole uhkaava Yhdysvalloissa, ainakaan toistaiseksi. Siksi laitevalmistajan haastaminen oikeuteen laittomasta televisioalan tulolähteiden vaarantamisesta vaikuttaa hätävarjelun liioittelulta.
Televisiokanavien CBS ja UPN johtaja Leslie Moonves onkin rauhoitellut kuumana käyvää keskustelua muistuttamalla, ettei uusien laitteiden vaikutus useinkaan ole niin voimakas, kun on ennakkoon oletettu – näin kävi aikanaan niin television kuin videolaitteidenkin kohdalla.
Jos laitteet yleistyvät Suomessa tulevaisuudessa, mainoksia ryhdyttäneen ostamaan enemmän ohjelmiin, joiden nauhoittaminen on harvinaisempaa – esimerkiksi uutisiin. Ohjelmasponsorointi, ohjelman aikana kesken kaiken ruutuun hyppäävät mainokset ja product placement yleistyisivät yhtä lailla. Suomen lainsäädäntö on viimeisimmäksi mainitun kohdalla vielä tiukka, mutta siihenkin lienee tultava joustavuutta lähivuosina.
– Jos suomalaiset lakkaisivat katsomasta mainoksia, television katsominen kallistuisi merkittävästi pitkällä aikavälillä. Myös ohjelmien laatu huononisi, huomauttaa Dagmarin suunnittelujohtaja Tuija Tynkkynen.