Dagmar

Mistä kampanjassa oli kyse ja miksi se oli Effie-menestyksen arvoinen, Dagmarin Finnair Global –tiimin asiakkuusjohtaja Riikka Hallenberg?”Local Hero- konseptin ideana on nostaa erityisesti liikematkustajille Finnairin loistavia yhteyksiä Aasiaan Helsingin kautta maiden ns. kakkoskaupungeista, joista muuten on heikohkot lentoyhteydet Aasian metropoleihin.

Manchester toimi konseptin pilottikaupunkina ja kampanjan päätähtinä ja Finnairin puolesta puhujina toimivat paikalliset, liike-elämälle relevantit tahot, joiden tärkeimmät businesskontaktit ovat  Aasian markkinoilla: julkkisyrittäjä Imran Hakim ja Royal Northern College of Music. Konsepti otti Manchesterin kirjaimellisesti haltuun niin monimuotoisen mediamarkkinoinnin keinoin kuin bisnespäättäjien one to one -tapahtumana.

Pilotti todisti konseptin olevan todellinen menestys. Lähtökohtana oli 0 %:n spontaani tunnettuus ja preferenssi vahvojen kansallisten lentoyhtiöiden markkinalla – kampanjan jälkeen Finnair on nyt Manchesterin toiseksi preferoiduin lentoyhtiö, jonka kokonaistunnettuus on 63 %. Finnair näytti olevansa paikallisesti relevantti palveluntarjoaja ja konseptia monistetaan tällä hetkellä useaan kaupunkiin ympäri maailmaa.”