Miikka Rahikainen

Miikka Rahikainen on Strategist, jonka erikoisosaamista on markkinointiteknologia. Vapaa-aika hänellä kuluu erilaisten urheilulajien parissa; perinteisesti ja sähköisesti.

Myös Mozilla ja Facebook ovat äänekkäästi vastustaneet Flash-formaattia. Mozilla kytki Flash-ominaisuuden kokonaan pois päältä Firefox-selaimesta. Applen laitteissa luovuttiin Flashin käytöstä jo vuonna 2010, sillä Steve Jobs oli tiukka Flash-formaatin vastustaja ja näki jo tuolloin PC:lle suunnitellun Flash-tekniikan häviävän mobiililaitteiden yleistymisen myötä.

Flashia on korvannut ja korvaa jatkossa yhä voimakkaammin HTML5-formaatti, jota käytetään yleisnimityksenä nykyaikaisille web-tekniikoille, kuten JavaScript, CSS ja HTML. Käytännössä bannereiden merkintäkieli on siis yhtenevää verkkosivujen tekemiseen käytetyn HTML-kielen kanssa.

Nyt on siis viimeinen hetki päivittää Flash-formaatissa olevat bannerit HTML5-muotoon. Nykyaikaiset animointiohjelmistot tukevat suoraan HTML5-formaattia, joten muutos on graafikolle varsin helppo. Jo valmiiden Flash-bannereiden muuttaminen HTML5-muotoon onnistuu tarvittaessa esimerkiksi Googlen kehittämän Swiffyn (https://developers.google.com/swiffy/) avulla.

Jos jokin jäi askarruttamaan tai HTML5-muunnos herättää kysymyksiä, lähetä viestiä osoitteeseen miikka.rahikainen@dagmar.fi

Lähteet:

https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/varoitukset/2015/varoitus-2015-02.html

https://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/

https://support.google.com/adxbuyer/answer/6203501?hl=en