Miikka Rahikainen

Miikka Rahikainen on Strategist, jonka erikoisosaamista on markkinointiteknologia. Vapaa-aika hänellä kuluu erilaisten urheilulajien parissa; perinteisesti ja sähköisesti.

Sähkön myynti on valtakunnallista, mutta paikallisuutta henkivällä nimellä on rajoitteensa. Uuden nimen käyttöönotto onnistuisi asiakkuusmarkkinoinnin keinoin omalla alueella pääkaupunkiseudulla, mutta valtakunnallinen kampanjointi oli erityisen tärkeää, sillä muulle Suomelle Helen Oy olisi kokonaan uusi tuttavuus.

Taustat ja tavoitteet fiksuilla tutkimuspisteillä

Nimenvaihdokselle tehtiin pohjatöinä tutkimus, jolla Helsingin Energian tunnettuus  pääkaupunkiseudulla sekä valtakunnallisesti mitattiin, näin saatiin tavoiteluvut, joita seuraavina vuosina lähdettäisiin rakentamaan Helen Oy -nimellä. Viestikärjet tutkittiin ja viilatiin kuntoon, nimenvaihdoksen jälkeiselle ajalle asetettiin tavoitetasot sekä mittapisteet keväälle ja syksylle viestin läpimenon varmistamiseksi.

Toimenpiteet rohkeita nopean läpimenon takaamiseksi

1.1.2015 Helen Oy:n nimellä aloitettiin kampanjointi Maailman parasta kaupunkienergiaa –kattoteeman alla.

Vahvan lanseerauskampanjan ajankohdaksi valittiin helmi-maaliskuu ja kampanjaan hyväksyttiin mainostoimisto N2:n rohkea linja, jossa tv-mainos toi mielenkiintoisella tavalla esille energiatehokkaan kaupunkienergian esittelemällä Esplanadin puiston alla olevan tekojärven sekä ajatuksia siitä, mistä kaikesta lämpöä voidaan ottaa talteen. Lisäksi esiteltiin kokonaan omanlaisensa videokampanja insinööri Yrjö Uusivirran toimiessa kaupunkienergian erikoisena lähettiläänä.

Tulokset kampanjasta ylittivät odotukset: nimenmuutos ja sen vaikutukset valtakunnalliseen tunnettuuteen saatiin hyvälle tasolle heti ensimmäisen kampanjan avulla, mutta jatkon kannalta oleellista on jatkuvuuden rakentaminen samalle viestille seuraavien vuosien aikana.

Myynnin tuki

Kuluttajien sähköyhtiön valintaa ohjaa vahvasti hinta, joten myös sillä rintamalla toimenpiteiden tuli olla selkeästi vahvempia tavoitteiden saavuttamiseksi.

Sähkösopimusmarkkinan kilpailutilanne on myös sähköistynyt entisestään viime vuosien aikana. Uusia tulijoita markkinaan on tullut, ja vanhat tekijät ovat aktivoituneet digitaalisen markkinoinnin saralla, jossa kaikilla yhtiöillä on otettavaa.

Helen siirtyi vauhdilla nykyaikaisen sähköisen mainonnan malliin, jossa dataa lähdettiin käyttämään rohkeasti. Omille asiakkaille on saatu tehtyä lisämyyntiä uusien tuotteiden muodossa ja uudet, sekä kilpailutusta tekevät asiakkaat, on saatu asiakkaiksi tehokkaan uudelleenmarkkinoinnin avulla. Kaikki tekeminen on perustunut jatkuvaan testaamiseen, jossa uusia digitaalisia kanavia, medioita, luovia ja viestikärkiä on testattu ahkerasti.

Asiakkaamme Helen on tarttunut vauhdikkaasti haasteisiinsa ja tuonut toimialalle uudenlaista sähköisyyttä.

Teko sai ansaitusti tuloksellista markkinointia arvioivassa Effie Awards Finland -kisassa Hopea Effien. Tuomariston mukaan Helenin brändäys ja markkinointi oli riemukasta ja erottuvaa. Kampanjan takana olivat N2 Helsinki ja Dagmar.