Dagmar

Helsingin Sanomien uutisia vuodesta 2001 (2.11.2000)

Helsingin Sanomat, Kuukausiliite ja Viikkoliite Nyt korottavat vuonna 2001 hintojaan keskimäärin 2,8 %. Hinnoittelun uutuutena on mahdollisuus solmia suurasiakassopimus vain puoleksi vuodeksi kerrallaan. Ensi vuonna Kuukausiliite uudistaa sisältöään ja typografiaansa, ja Nyt-liitteen väliin myydään liitetilaa. Verkkoliite on muuttunut kaikille avoimeksi, ja se tuottaa jatkossa uutispalveluja myös mobiililaitteisiin.

Ensi vuonna Nyt-liitteeseen voi saada vähintään 2-sivuisen ja enintään 8-sivuisen liitteen joko koko painokseen (n. 455 000 kpl) tai osapainoksiin: Uudenmaan markkinointialue (n. 360 000 kpl) tai Helsinki/Espoo/Vantaa/Kauniainen (n. 290 000 kpl). Molempiin osapainoksiin voidaan liittää joko Varkauden tai Forssan alueen painokset. Liitteen paperin toivotaan olevan Nyt-liitteen tavoin mattapintainen.

Oikotien ja Verkkoliitteen kävijämäärät ovat kasvaneet vuoden aikana. Verkkoliite, www.helsinginsanomat.fi, on nykyisin maksuton palvelu eli avoin kaikille. Tulossa on uusi tuote, HS Tuoreet, joka tarjoaa 2ndhead.comin kautta reaaliaikaisia uutisia WAP/SMS-palveluina.

Vuoden 2000 alussa toteutetun Helsingin Sanomien lehtiuudistuksen myötä uudistettujen Kaupunki- ja Talous-sivustojen lukeminen on noussut. Taloussivut hinnoitellaan jatkossa määräpaikkahinnoin.

Kuukausiliitteen sisältöuudistus koskee Ajantieto- ja Plus-sivuja.