Dagmar

– Helsingin Sanomien uudistus  tuo mainostajille uusia määräpaikkoja sekä pienentää tekstiosion 4-värisiä minimikokoja. Jatkossa kaikkiin osioihin saa ilmoituksen nelivärisenä jo 100 pmm:n ilmoitustilaan, kertoo Dagmarin media-asiantuntija Liisa Pulkkinen.

Lehden rakenteesta on pyritty tekemään loogisempi ja jäsentyneempi. Uutiset ja ajankohtaisemmat asiat on sijoitettu alkuosaan, loppupäässä ovat ajattomammat ja viihteellisemmät osiot. Kiireisimmät lukijat voivat näin perehtyä aamulla alkuosaan ja syventyä illalla loppuosaan. Tämä vinkkinä myös tarjous- ja tapahtumamainostajille.

Kauppapaikka siirtyy B-osaan
Pääkirjoitussivu on nyt ansaitsemallaan paikalla 2. kannessa. Kaupunkisivut on siirretty A-osaan heti kotimaansivujen perään. Näin halutaan korostaa lehden paikallista näkökulmaa. A-osan takasivulla ovat säätiedot. Sääsivulle avautuu uusi ilmoituspaikka.

B-osassa talousuutiset on sijoitettu heti ulkomaanuutisten jälkeen. Seuraavaksi tulevat matkailu ja urheilu.

Pulkkisen mukaan mainostajalle B-osan suurin uutuus on se, että siihen sijoittuu nyt Kauppapaikka, joka muuttuu kattamaan kokopainoksen.

C-osio sisältää kulttuuria, ajankohtaisia henkilöuutisia, perheilmoittelua ja Minne Mennä -palstan. Mielipidesivu laajenee lähes kahdeksi sivuksi.

– Myös Mielipide-sivuille tulee uusi mainospaikka. Lisäksi uutta on Kotikulmilla-ilmoituskooste, johon alueellinen Kauppapaikka-ilmoittelu siirtyy. Kotikulmilla ilmestyy maanantaista lauantaihin ja se jaetaan kolmeen alueeseen: itä, länsi ja pohjoinen.

Sanoma Kaupunkilehdet peittoaa pääkaupunkiseutua

 

Sanoma Kaupunkilehdet pyrkii 30 prosentin markkinaosuuteen ja pääkaupunkiseudun markkinajohtajuuteen vuoteen 2007 mennessä. Nyt osuus on noin 8 prosenttia.

Sanoma Kaupunkilehdet osti kesäkuussa Nöjesguidenin Medianorth Group Oy:ltä. Nöjesguiden jaetaan yli 350 pisteen kautta kerran kuukaudessa Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Lokakuussa aloittaneen uuden päätoimittajan johdolla toteutetaan sisältö- ja ulkoasu-uudistus, jonka tavoitteena on nostaa Nöjesguiden noutopistelehtien markkinajohtajaksi vuoteen 2008 mennessä. Uudistunut, uuden nimen saava lehti esitellään alkuvuodesta.

Koillis-Helsingin Lähisanomat liitettiin Sanoma Kaupunkilehtiin elokuussa. Samassa kuussa uudistettiin Uutislehti 100, jonka jakelumäärä on kasvanut reippaasti vuoden aikana.

Kymppi-nimellä aloittanut Kaupunkilehti Vartti on ilmestynyt syyskuusta lähtien koko pääkaupunkiseudulla. Viitenä eri osapainoksena Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa ilmestyvän lehden jakelulevikki on 460 000 kappaletta.

Sanomia kiinnostaa pääkaupunkiseudun lisäksi Kehä III:n ulkopuolella olevat ”kehyskunnat”. Siksi valikoimaan kuuluvat jo nyt Porvoon seudulla ilmestyvä Itäväylä ja Keski-Uudellamaalla ilmestyvät Kellokas-lehdet. Kellokas-lehden jakelu laajentui Nurmijärvelle maaliskuun alussa. Myös Kirkkonummen suunnalla tullaan tekemään jotain.

Suomen Lehtiyhtymä tiuhensi ilmestymiskertoja

Keski-Uusimaa-konsernin nimi muuttui elokuun alussa Suomen Lehtiyhtymäksi.

Sen pääkaupunkiseudulla ilmestyvät kaupunkilehdet, Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat jaetaan vuoden alusta kolmasti viikossa. Lisäksi näiden kaupunkilehtien yhteinen Alueuutiset-viikkolehti alkaa ilmestyä perjantaisin.

Metro-lehti haluaa suurimmaksi valtakunnalliseksi

 

Metro-lehden jakelu laajeni marraskuun alussa Heinolaan, Hämeenlinnaan, Mäntsälään ja Saloon. Painosmäärää ja jakelua on lisätty myös Järvenpäässä, Keravalla, Lahdessa, Tampereella ja Turussa. Lehden tavoitteena on kolminkertaistaa lukijamäärä ja nousta suurimmaksi valtakunnalliseksi kaupunkilehdeksi.

Perjantaisin 100 000 kappaleen painoksena Helsingissä ilmestyvä Metro Talo&Koti keskittyy asumiseen. Metrolla on vastaava lehti Kreikassa, Italiassa, Hollannissa ja Tukholmassa.

Myös Sanoma Kaupunkilehdet on luvannut tuoda tämän syksyn aikana uuden asumislehden pääkaupunkiseudulle.

Lisää aiheesta