Dagmar

RAY:n popup-toimitus potkaisi Inhimilliset Uutiset käyntiin noin vuosi sitten. Kahden viikon aikana yli 200 000 lukijaa löysi saitin. Sen avulla päästiin salamavalojulkisuuteen, uutisiin, puheohjelmiin ja iltapäivälehtien uutisvirtaan, ja saatiin somekansa keskustelemaan. Onnistunut viestintä tuottaa uutta viestintää, erityisesti silloin kun teema puhuttelee. Kukapa meistä haluaisi kieltää inhimillisyyden voiman. Teoissa, puheissa, elämässä yleensä.

Riskin ottaminen kannatti. RAY:n Inhimillisiä Uutisia palkittiin Grand Onessa sekä vuoden parhaana kuluttajakampanjana että digitaalisena sisältömarkkinointina. Lisäksi Vuoden huipuista korjattiin hopeaa integroidun viestinnän sarjassa.

Lähes kokonaan kiinnostavaan sisältöön perustuva kampanjakonsepti on asiakkaalle ja mainostoimistolle työläs. Jokainen sisältö, näkökulma, toteutustapa ja puhemies on mietittävä erikseen. Samaa juttua ei voi toistaa, vaikka miten mieli tekisi.

Verkkokampanja pärjää harvoin omillaan. Niinpä omaa mediaa on tuettu ostetulla mainonnalla ja kiinnostavalla mediaviestinnällä. Kun kampanjan kotipesänä on verkkosivu, korostuu erityisesti verkossa ja somessa olevien käyttäjien rooli.

Tänä kesänä uutisvinkkipyyntö on heitetty asiantuntijoille eli noin 800:lle RAY:n tukemalle järjestölle. Tehot otetaan irti siitä, mikä verkossa on parasta: pieninkin inhimillinen teko voi nousta ilmiöksi ja uutiseksi, jos se koskettaa meitä ja haluamme jakaa sitä.  Jos yleisö kokee uutisen omakseen, RAY on luvannut mennä elokuussa uutisauton kanssa paikan päälle ja nostaa hyvät teot otsikoihin.

Kuten Kari Aalto totesi Radiogaalassa palkintoa pokatessaan: ”Olkaa rohkeita, olkaa sosiaalisia, olkaa ystävällisiä.”

www.inhimillisiauutisia.fi