13.11.2014 / Uutisarkisto

Instagram sukeltaa videomainonnan maailmaan

Instagram on viimeisimpänä tulokkaana astunut muun muassa Tumblrin ja Snapchatin tavoin videomarkkinoinnin tuottoisaan maailmaan. Palvelu julkisti oman natiivivideomainonnan alustan, joka esittää automaattisesti 15 sekunnin videon käyttäjän syötteessä. Natiivimainonnassa hyödynnetään sisältöjä, jotka on suunnattu tietylle kohderyhmälle, mutta eivät suoraan mainosta tuotteita tai palveluita. Natiivimainonta ikään kuin sulautuu osaksi sisältövirtaa.
Author

Wilma Inkinen

Tällä hetkellä Instagram on tehnyt sopimukset vaatemerkki Banana Republicin, CW:n, Disneyn ja Lancômen kanssa. Banana Republic on räätälöinyt mainoksensa Instagramin kuvavirran tyyliseksi; video pyörii nopeutetulla tahdilla, joka on tuttu Hyperlapsesta, Instagramin ensimmäisestä erillisestä sovelluksesta. Disneyn mainos esittelee uusimman elokuvansa animoidut hahmot, jotka poseeraavat kameralle kuin he ottaisivat selfieitä.

Videosta on tullut tärkeä osa mobiilimarkkinointia ja alan kilpailu lisääntyy koko ajan. Videomainokset voivat toimia Instagramissa hyvinkin tehokkaasti, kun ne rakennetaan palvelun käyttäjien tarpeiden mukaan. Vielä jää nähtäväksi, milloin mainonta Instagramissa on mahdollista myös Suomessa.

 

Lähteet:

http://www.adweek.com/news/technology/instagrams-video-ads-are-live-big-brands-board-161081
http://mashable.com/2014/10/30/instagram-launches-its-much-anticipated-video-ads/
http://www.clickz.com/clickz/news/2378751/instagram-is-the-latest-social-platform-to-dive-into-native-video
http://www.vapamedia.fi/blogi/natiivimainonta-hiipii-osaksi-sisaltovirtaamme/

Lisää aiheesta