Dagmar

Itä-Häme ja Forssan Lehti Kärkimediapakettiin (28.10.2004)

Vuonna 2005 Kärkimedia saa kaksi uutta jäsenlehteä, kun Heinolan seudulla vaikuttava Itä-Häme ja Forssan seutua rikastuttava Forssan Lehti liittyvät mukaan. Ensi vuonna Kärkimedian Merkkimoukari uudistuu, ja hyvän ruoan ystävät pääsevät nauttimaan peräti kymmenestä Ruokaliitteestä.

Kärkimedia-pakettiin kuuluu jatkossa yhteensä 32 lehteä. Lukijoita on ollut jo tähän asti noin 3,4 miljoonaa. Viisi kertaa viikossa ilmestyvän Itä-Hämeen lukijamäärä oli AMT-tutkimuksen mukaan 24 000 ja kuusipäiväisen Forssan Lehden 31 000. Itä-Häme ei ilmesty keskiviikkoisin eikä sunnuntaisin, Forssan Lehti pitää paussia maanantaisin.

Kärkimedia korottaa ilmoitushintojaan ensi vuonna keskimäärin 2,5 prosenttia. Määräpäivän ja Suomi-paketin hinnat nousevat 2,5 prosenttia, liitetilojen hinnat 3 prosenttia. Vuosisopimustaulukko pysyy samana kuin tänä vuonna.

Merkkimoukariin jo 15 lehdellä

Suomipaketti ja määräpäiväpaketti jatkavat ennallaan. Suomipakettiin voi valita 3-32 lehteä, jotka kelluvat viikon ajan. Saman kierroksen aikana voi yhdistellä eri kokoja ja värisyyttä sekä ostaa samaan kierrokseen määräpäiväpakettia vaikka vain muutamaan lehteen.

Merkkimoukari uudistuu. Aiemmin vaadittujen 30 lehden sijaan nyt mukaan pääsee jo 15 lehdellä. Kampanja-aika oli ennen 21 päivää, nyt vaihtoehtona on myös 14 päivää. Myös kierroksiin on tullut joustoa, jatkossa niitä voi olla 1-4 tai 1-16. Aukeaman ja kokosivun lisäksi mukaan pääsee jo puolikkaalla neliväri-ilmoituksella.

Kärkimedia julkaisi tänä vuonna Ruokaliitteen 10. kesäkuuta. Se sijaitsi 27 lehdessä liitteenä ja kolmessa lehdessä taitettuna lehden sivuille. Palaute oli niin kannustavaa, että ensi vuonna Ruokaliitteitä on luvassa peräti 10 kappaletta ja osa liitteiden ilmoituksista tutkitaan.

Kärkimedian edustajat kannustavat ehdottamaan uusia luovia mainosratkaisuja. Nykyisin käytössä on ollut muun muassa L-kirjaimen muotoinen ilmoitustila.

Kärkimedian tutkimustietopankissa on tällä hetkellä 260 tutkittua ilmoitusta.