Juuso Wäänänen

1. Käyttäjät voivat nähdä enemmän sisältöä samasta lähteestä peräkkäin uutisvirrassaan.

Tämä vaikuttaa eniten heihin, joilla on pieni sosiaalinen verkosto tai jotka tykkäävät vain muutamista brändisivustoista. Päivitys tarjoaa heille enemmän sisältöä, joka päivälle.

2. Brändisivustojen orgaaninen näkyvyys pienenee yhä edelleen.

Facebook suosii yhä enemmän Fb-kavereiden/Fb-sivun tykkääjien jakamia kuvia, videoita ja linkkejä. Brändien suositellaan siis tekevän postauksia laatu edellä, ei määrän mukaan. Myös aktivointeja kannattaa ideoida.

3. Käyttäjien uutisvirrassa harventuu uutiset siitä, mistä sisällöstä Fb-kaverit ovat tykänneet tai mitä sisältöä ovat kommentoineet. Jakoihin tämä ei luonnollisesti päde samalla tavoin.

Tämä vaikuttaa varsinkin julkaisijoiden/brändien ulkopuolisten sivustojen sisällön näkymiseen kolmansille osapuolille, jotka eivät ole suoraan kosketuksissa julkaisijan kanssa. Facebook ohjaa/suosittelee sisällön tuotantoa Facebookin omalla alustalla, eikä sisällön julkaisemista ulkopuolisina linkkeinä kuten esim. YouTube-linkkeinä. Voidaan siis sanoa, että Facebook haluaa käyttäjien viettävän yhä enemmän aikaa brändien parissa Facebookin alustalla eikä ulkopuolisilla alustoilla.

Haluatko lisätä Facebook-sivusi näkyvyyttä? Kaipaatko uusia ideoita Facebook-sisältöihin? Ota yhteyttä: juuso.waananen@dagmar.fi