Dagmar

Joka arki-ilta SubTV:llä klo 22 lähetettävä Big Brother Suomi näyttää imaisseen ruudun ääreen jopa enemmän katsojia kuin uskallettiin ennustaa. Ensimmäisen neljä viikon aikana pääohjelman katsoja-arviot ovat ylittyneet kahta lähetystä lukuunottamatta. Sarjan kick-off-ohjelma rikkoi 360 000 katsojalla jopa SubTV:n oman katsojaennätyksen, joka oli aiemmin Idols extran hallussa.

– Big Brother extra -lähetykset klo 19:30 ovat saaneet katsojia keskimäärin katsojaennusteen mukaisesti. Määrät tosin vaihtelevat päälähetystä enemmän, ja etenkin ensimmäinen lähetys kiinnosti selvästi eniten, kertoo Dagmarin asiakkuuspäällikkö Sanna Partanen.

Sunnuntaisin klo 22:00 nähtävä Big Brother Talk Show on Partasen mukaan jo katsojalukujensa puolesta kiinnostavin BB-lähetys. Joka toinen sunnuntai ohjelmassa nähdään, ketkä kaksi kilpailijaa muut kisaajat ovat valinneet katsojaäänestykseen – ja joka toinen sunnuntai paljastuu, kuka putoaa kisasta pois.

– Talk Show on saanut ennakoitua huikeasti suuremman suosion. Lähetys kiinnostanee myös niitä, jotka eivät ehdi tai halua seurata päivittäisiä lähetyksiä, mutta joita kuitenkin kiinnostaa ”päivittää” tietonsa sarjasta.

Suomen Robinson

Nelosella nähtävä Suomen Robinsonin toinen tuotantokausi käynnistyi pari viikkoa sitten sunnuntaina. Malesiassa käytävää kisaa voi seurata perjantaisin klo 20:15 ja sunnuntaisin klo 19:00. Tänä vuonna juontajana on Yllytyshullut-sarjasta tuttu Arttu Harkki.

– Sarjaa voi seurata samalla syklillä kuin naapurikanavan Idolsia eli perjantaisin ja sunnuntaisin. Sunnuntaisin lähetykset menevät sopivasti limittäin, Robinson tulee seitsemältä ja Idols heti perään kahdeksalta. Mutta viime perjantain luvut floppasivat todella voimakkaasti, koska ajoitus oli täsmälleen sama Idolsin kanssa, taustoittaa Partanen.

Idols

Kansainväliseen formaattiin perustuva MTV3:n Idols on vetänyt muissa maissa toisella kaudellaan yleensä vieläkin enemmän katsojia kuin ensimmäisellä kerralla. Meillä Suomessakin Idolsin toinen kausi sai loistavan lähdön. Ensimmäinen lähetys keräsi yli miljoona katsojaa, ja kaikki muutkin lähetykset ovat ylittäneet katsojaennusteensa.

– Perjantaisin Idols kilpailee Suomen Robinsonin kanssa, mutta ainakin ensimmäisen lähetyksen perusteella se pesee kokonaiskatsojamäärässä kilpailijansa, vertaa Partanen.

SubTV:n puolella lähetettävä Idols extra on jo ensimmäisen lähetyksensä perusteella menestys, sillä sen katsojamäärä nousi huikeasti yli ennusteiden.

Olet mitä syöt

MTV3:lla tiistaisin klo 20:30 nähtävän Olet mitä syöt -sarjan ensimmäinen jakso osui YLE:n lakkopäivän iltaan. Kun puoli yhdeksän pääuutislähetystä ei tullut, moni siirtyi seuraamaan laihduttajan elämänmuutosta. Niinpä ensimmäinen jakso sai peräti 1,1 miljoonaa katsojaa eli enemmän kuin  Idolsin ensimmäinen lähetys.

– Ensimmäisen jakson jälkeen katsojamäärä romahti yli puolella, ja myös kolmas jakso on jäänyt samalle tasolle. Vaikka sarjaa on markkinoitu, SubTV:ltä tutun kansainvälisen formaatin suomalainen toteutus ei ehkä sittenkään sytytä suomalaisia.

Hurja remontti ja Machojahti

Nelosen perinteisille tosi-tv-paikoille, tiistaille ja torstaille klo 19:00, on sijoitettu uudet sarjat Hurja remontti sekä Machojahti. Molempien katsojaluvut ovat heitelleet. Hurja remontti petrannee lähetysten edetessä, Machojahdin luvut ovat enempi laskusuunnassa.

Partanen pitää paikkaa haasteellisena, sillä MTV3:n Salatut Elämät, palasi kesätauon jälkeen omalle tutulle paikalleen arki-iltoihin klo 19:30 uusilla jaksoilla. Salkkarit vetää edelleen huikeita katsojalukuja koko väestössä

TV:n suosio vakaa

Tv on pitänyt pintansa suomalaisten mediapäivässä. Tv:n parissa vietettiin tammi-elokuussa vieläpä pari minuuttia pidempään kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Kaupallisista kanavista MTV3 on hieman menettänyt katseluminuuttejaan, Nelonen on pysynyt entisellä tasolla, ja SubTV:n katsojaminuutit ovat kasvaneet jonkin verran.