Dagmar

Kumpi kuulostaa tutummalta Indierockpunkmetalzine Sue vai Kärki? (16.11.2000)

Vaihtoehtoiseen populaarimusiikkiin keskittyvä ilmaisjakelulehti Indierockpunkmetalzine Sue haravoi pirstaloituvasta mediakentästä omiaan kasvattamalla painostaan ja jakelupisteittensä määrää. Kärki on puolestaan saman kustantajan uusin harrastealan ilmaisjakelulehti, joka keskittyy musiikin sijasta urheiluun. Eikä lehdellä ole nimestään huolimatta mitään tekemistä valtakunnallisen sanomalehtipaketin kanssa.

Indierockpunkmetalzine Sue on 14-30-vuotiaille suunnattu, 10 kertaa vuodessa ilmestyvä musiikkilehti. Lehti kosiskelee uusia lukijoita uudistamalla ulkoasuaan, kasvattamalla painosmäärän 20.000 kappaleeseen ja lisäämällä jakelupisteitä. Lehteä voi noutaa mm. levykaupoista, soitinliikkeistä, musiikkikirjastoista sekä rock-klubeilta 27:llä eri paikkakunnalla.

Lehteä julkaisee Kustannusosakeyhtiö Kärki, joka tuo joulukuussa markkinoille urheiluun keskittyvän Kärki-lehden. Kärki ilmestyy aluksi kerran kuukaudessa, 50.000 kappaleen painoksen voimin.

Lehti on suunnattu "urheilusta kiinnostuneille 14-60-vuotiaille", ja se "ei käsittele tulosurheilua", vaan esittelee ja taustoittaa urheilijoita, joukkueita ja tapahtumia sekä urheilukulttuuria ja urheilun asemaa yhteiskunnassa.

Kärkeä saa urheiluvälinekaupoista, liikunta- ja urheiluhalleista, kirjastoista sekä urheiluhenkisistä ravintoloista Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Lehdelle on myös kehitteillä internet-sivut.

Viime syksynä D-Works SK Oy alkoi julkaista Verkkotie Sport -ilmaisjakelulehteä, johon liittyy myös verkkopalvelu. Verkkotie Sport on torstaisin ilmestyvä uutislehti, joka keskittyy jääkiekkoon, jalkapalloon sekä moottoriurheiluun. Lehteä saa mm. pääkaupunkiseudun Veikkausrastin myymälöistä sekä Lippupalvelun toimipisteistä. Painosmäärä on 7000 kpl.