Ennen kevättä 2013 tuntui siltä, että yleisesti saatavilla olevat tutkimustietolähteet eivät pysyneet muutoksen vauhdissa. Halusimme tietoa paljon nopeammalla frekvenssillä. Tarvitsimme myös vastauksia juuri niihin kysymyksiin, jotka meitä ja asiakkaitamme askarruttivat.
Toukokuussa 2013 teimme päätöksen: koska emme kokeneet saavamme riittävää tietoa muualta, ryhdyimme keräämään tietoa itse. Näin syntyi Dagmarin ”Digitaalisen Median Tutkimus”.
Tuoretta tutkimustietoa joka kuukausi
Kohta kahden vuoden ajan olemme tehneet kuukausittain 500 haastattelua suomalaisten parissa. Pysymme jatkuvasti ajan hermolla siitä, miten suomalaisten käyttäytyminen ja asenteet erityisesti digitaalista mediaa kohtaan muuttuvat.
Mittaamme perusmittareita, kuten laitekäyttöön, käyttöjärjestelmiin ja yksittäisiin palveluihin liittyviä asioita. Rikastamme tietoja ajoittain vaihtuvilla teemoilla, joissa syvennymme tarkemmin juuri sillä hetkellä askarruttaviin osa-alueisiin. Näitä teemoja ovat olleet esimerkiksi ”verkkokauppa”, ”kuva ja jakaminen”, ”suomalainen mediapäivä”, ”second screen” ja ”gamification”.
Nyt tietopankissa on jo yli 10 000 haastattelua sekä valtavasti kertynyttä tietoa ja aikasarjaa suomalaisten käyttäytymisestä. Kokonaisuutena tutkimusohjelmamme varmistaa asiakkaillemme sen, että digitaalisista suomalaisista on käytössä jatkuvasti ajankohtaista ja riittävän syvällistä dataa suunnittelun ja kohderyhmäymmärryksen tueksi.
(Suurempi kuva tässä)
Mukana muutoksessa pysyt seuraamalla meitä Twitterissä, LinkedInissä, Instagramissa ja Facebookissa, sekä tietenkin juttelemalla Dagmarin asiantuntijoiden kanssa!