Dagmar

MTV3 luottaa menestyssarjoihinsa

MTV3:n ulkomaisista menestyssarjoista, kuten Teho-osasto, Diili ja Selviytyjät, nähdään kesällä uusia tuotantokausia. Kotimaisia uutuuksia ei saada, ja muutaman vuoden ruudussa pyörinyt ”kesän aloittaja” Suuri Seikkailukin on kuopattu.

Asiakkuuspäällikkö Sanna Partasen mukaan Maikkarin uutuudet edustavat pääasiassa ulkomaista draamaa, kuten Subtv:llä jo esitetty Amorin Apulainen.

– Tutun 45 minuuttia paikalla esitetään kiinnostava dokumenttisarja, jossa Supersize Me -dokkarista tuttu Morgan Spurlock testaa kuudessa jaksossa, minkälaista on olla muiden housuissa. Hän kokeilee 30 päivän ajan esimerkiksi muslimina oloa sekä railakasta opiskelijaelämää.

Leffoja nähdään tutuilla paikoilla, pääpaikkana edelleen maanantai-ilta. Urheilun saralla Maikkari on napannut Yleisurheilun Kultaisen liigan kisat sekä Wimbledonin tennisturnauksen.

Partanen kuvaa MTV3:n kesän tarjontaa uusintapainotteiseksi. Ruudussa pyörii muun muassa loppuosa Sinkkuelämää-tuotannoista sekä menneiden vuosien kotimainen suosikkisarja Benner&Benner, joka saa esityspaikan alkuillan ”Suomi-blokissa”. Täältä löytyy myös kiinnostavin nostalgiaosuus, kun Vintiöt palaa ruutuun.

– Ulkomaillakaan ei kuulemma lanseerata kesällä mitään herkkuja. Toisaalta harmi, sillä onhan monelle mainostajalle myös kesä hyvää sesonkiaikaa. Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan syksyn tarjontaa. Toivottavasti saisimme myös Maikkarilta paljon mielenkiintoisia ja herkullisia uutuuksia katsojien iloksi ja mainostajien viestien välittäjäksi.

Nelonen satsaa kesään

Nelonen tuo suven keskelläkin eetteriin reilusti uutuuksia.

– Erittäin mielenkiintoinen uutuus Nelosen iltapäivään on monelle tuttu Oprah Winfrey Show. Oprah on jakanut ohjelmassaan elämänohjeita ja katsojilleen lahjoja, auttanut luonnonkatastrofien uhreja sekä jahdannut kiinni pedofiilejä -aika takuuvarmaa viihdettä siis luvassa. Nelonen esittää Oprahista viimeisen vuoden ajalta poimittuja parhaita jaksoja.

Kevätkaudella startanneet tai starttaavat sarjat, kuten Lost, 4400 ja Näkijä jatkavat kesän läpi uusilla jaksoilla. Ruutuun palaavat uusilla jaksoilla muun muassa Pelinaiset ja Bad Girls. Reality-genreä ylläpitävät tuttu Pelkokerroin tuoreilla jaksoilla sekä uutuutena amerikkalainen mallikisa Uimapukumallit.

Uusia draamasarjoja saadaan ruutuun ulkomaisesta tuotannosta, erityisesti rikossarjojen muodossa: NCIS-rikostutkijat ratkovat rötöksiä ympäri maailmaa, Siniset Enkelit keskittyvät järjestyneen rikollisuuden kitkemiseen. Näkijän ja 4400n viitoittamaa scifi-mausteisen draaman genreä jatkaa Kadonneiden jäljillä, jossa jäljitystyössä hyödynnetään yliluonnollisia kykyjä omaavaa Jessiä. Itänaapurin tuotantona saamme ruutuun tsaarien aikaiseen Venäjään sijoittuvan Anastasia-saipuasarjan; luvassa on draamaa ja romantiikkaa entisaikojen pukuloiston sävyttämänä.

Kotimaisesta uutuustarjonnasta vastaa Ulkona-ajankohtaisohjelma, joka käsittelee liikkumista, harrastamista ja retkeilyä Suomen luonnossa.

Perheen pienimpien suosima arkiaamujen lastenohjelmaputki pitää aiempaa lyhyemmän kesäloman: ohjelmat ovat tauolla heinäkuun ajan ja palaavat maanantaina 31.7.

Conan O´Brien ja Jack Bauer Subilla

Subtv:n kesässä jatkaa tuttuja hahmoja, kuten suomalaisten suosikkiamerikkalainen Conan O´Brien sekä vanha kettu Jack Bauer , jonka 24-sarjan ensimmäinen tuotantokausi lähetetään uusintana.

Matkailusarjauutuudessa,Tien päällä Ewan McGregor, stara matkaa moottoripyörän selässä maailman ympäri. Jo vakiintuneet leffapäivät ovat keskiviikko, jolloin lähetetään suurempia amerikkalaisia nimikkeitä sekä Rakkautta ja Anarkiaa -leffojen sunnuntai. SubTV:n vastine Nelosen talk-show tarjontaan on itänaapurin tuotos Okna, jossa vieraat ovat ohjelman kulun kannalta ratkaisevassa roolissa.

Mökkikatselua ei mitata

Kaikkien kolmen kanavan myyntiehdot pysyvät alkuvuoteen verrattuna ennallaan. MTV3:n ja Subtv:n kausietuhinnat ovat voimassa viikoilla 26-33. Nelosella, samoin kuin Voice- ja MTV-musiikkikanavilla etuviikot ovat 26-32. Myös Urheilukanavalla kausietu on samaan aikaan, mutta itse etu poikkeaa muista: spotteja saa samalla rahalla 30 prosenttia enemmän. Urheilukanava on maamme ainoa kaupallinen kanava, jolla mainostajat voivat esiintyä jalkapallon MM-kisojen yhteydessä. Kanava lähettää juhannusviikolla kahdeksan alkusarjan viimeistä ottelua.

Partanen muistuttaa, että vaikka tv-mittaritutkimuksen mukaan tv:n katselu vähenee kesäkausina kohderyhmästä riippuen noin viidenneksen, kesämökeillä on paljon vastaanottimia, joiden katselu ei rekisteröidy tutkimukseen.

– Hyvän sään salliessa me myös nautimme Suomen kesästä pidempään, joten katselu siirtyy myöhemmäksi ajankohdaksi. Joka tapauksessa tv on mainio media ja viihdyttäjä kesällä siinä missä talvellakin.