Dagmar

Katsoopa isoa tai pientä mainoskakkua, täytyy todeta, että onneksi MTL aikoo ryhtyä leipomaan kakkuja uusiksi. Nykyiset mittaukset eivät kerro koko totuutta markkinointi- ja mediabudjettien jakaantumisesta tänä päivänä. Esimerkiksi verkkomedioiden osalta seurannassa on mukana vuonna 2007 vain 22 mediaa tai myyntiyhtiötä, joukosta puuttuvat muun muassa mainosverkot ja hakusanamainonta.

Syynä voi olla se, että digitaalinen markkinointi ja verkkomarkkinointi mielletään vieläkin usein aivan liian suppeasti. Kyse ei ole vain bannermainonnasta, vaan laajasta kirjosta uudenlaisia mahdollisuuksia: esimerkiksi hakusanamainontaa, sisältöyhteistyöratkaisuja, sähköpostimainontaa, pelimainontaa, viraalitoimenpiteitä. Digitaalinen markkinointi on yhtä lailla panostusta omiin kotisivuihin, kampanjasivuihin, mahdollisiin yritysblogeihin ja näiden löydettävyyteen. Se on myös yhteisöjen parempaa hyödyntämistä, ovatpa kyseessä verkostoitumispalvelut, kuten Facebook ja IRC-galleria tai blogit ja keskustelupalstat. Lisäksi digitaalisuus mahdollistaa kommunikaation monipuolistamisen, muun muassa newsletterien, podcastien ja pikaviestinnän keinoin.

Samalla tavoin tv-mainontakaan ei ole vain spottimainontaa mainoskatkoilla. Se on myös tuotanto- ja ohjelmayhteistyötä, ohjelmaoppaiden, teksti-tv:n tai jopa juontojen hyödyntämistä. Ja spottimainonnan jakeluvaihtoehtoja on jo lukuisia: aina YouTubesta nettitelkkariin ja in-store screeneille.

Vinkkejä optimoijalle

Kaikkien maailmanlaajuistenkin ennusteiden mukaan yhä suurempi osa markkinointiviestinnän budjeteista sijoitetaan internetiin. Mutta tulevaisuus on monimutkaisempi; tarvitaan entistä älykkäämpää, systemaattisempaa, mutta toisaalta myös rohkeampaa toimintaa markkinointi- ja mediainvestointien optimoimiseksi. Seuraavassa muutama vinkki.

Tunne kohderyhmäsi motiivit

Tunne kohderyhmäsi hyvin ja segmentoi motiivipohjaisesti. Hyödynnä kunnolla myös mahdollinen CRM-data. Tunne eri segmenttien valintapäätösprosessit, selvitä esteet ja motivaattorit. Rakenna kommunikaatiostrategia ja kohtaamispisteet tältä pohjalta.

Mallinna ja simuloi

Ekonometrinen mallintaminen voi avata silmiä ja kertoa, mikä oikeasti ohjaa kullakin toimialalla ihmiset toimintaan tai muut mittarit värähtämään. Kokeile rohkeasti budjettisiirtoja, muuten et voi parantaa. Optimointi ja mallintaminen on jatkuva prosessi, eikä vain kerran vuodessa tehtävä projekti. Ennen tätä hoida mittarit kuntoon, sekä kampanjamittarit että pidemmän tähtäimen liiketoimintamittarit.

Hyödynnä kävijäseurantaa

Web-analytiikan hyödyntäminen kuuluu markkinoinnille eikä vain it-osastolle. Nyt kun netti on entistä useammin kokoomamedia, on seurattava, mistä kävijät nettisaitille tulevat ja näkyvätkö muun muassa offline-toimenpiteet kävijämäärissä piikkeinä.

Jätä reagointivara

Varaa osa budjetista kokeiluihin ja nopeaan reagointiin. Esimerkiksi kuluttajien voimakasta reagointia verkossa ei kannata sivuuttaa, vaan siihen on syytä tarttua välittömästi. Joskus nopealla reagoinnilla voi voittaa paljon, kuten HurttaCollection reagoimalla muutamassa päivässä Sarasvuon koiranvaateostoksiin.

Älä koskaan aliarvioi oman henkilöstön merkitystä. Se voi olla tärkein markkinoinnin kohde ja jos sen laiminlyö, kaikki muu tekeminen voi olla turhaa.