Dagmar

Seminaarin avauspuheenvuoron piti Buzzadorin toimitusjohtaja Pär Thunström. Hän uskoo tulevaisuuden medioiden olevan ihmisiä, jotka suosittelevat tuotteita tai palveluja muille kuluttajille. Consumer-to-consumer-kanavat toimivat hänen mielestään erinomaisesti yksinkin, mutta yhdistettynä markkinoijan mainosviesteihin, viestin läpimenon teho lisääntyy.Thunströmin muistisäännöt word-of-mouth-markkinoijalle:

1. Muista, että kuluttaja tekee brändilläsi mitä haluaa.
2. Älä valehtele huijaa tai varasta.
3. Tee hyviä tuotteita, parempia kuin muut.
4. Feeling is believing.

Ei se määrä, vaan se laatu

“Perinteisen mediamainonnan kohtalo”-paneelikeskustelu oli dramaattisesta nimestään huolimatta visionäärinen katsaus tulevaisuuteen ja siihen, miltä mediamaailma näyttää vuonna 2020.

Suurimpien mediatalojen edustajat Jaakko Lintunen Aamulehdestä, Anu Nissinen Sanoma Entertainmentilta, Klaus Kuhanen JcDecauxilta ja Tuuli Toivainen A-lehdistä ennustivat, että vaikka mediatalojen kanavavalikoimat kasvavat, laadukas sisällöntuotanto on menestyksen avain jatkossakin.

Viides panelisti, Laundryn Sami Salmenkivi visioi digitaalista tulevaisuutta muun muassa kuluttajan tuottaman sisällön roolin kautta.

Puheohjattu päätelaite opastaa ostajaa

Iltapäivän pienryhmätöissä tulevaisuutta pohdittiin eri näkökulmista, jolloin jokainen osallistuja pääsi muodostamaan myös omia ennusteitaan. Visionäärisimmät ryhmät näkivät mediapäivämme sisältävän muun muassa puheohjatun päätelaitteen, joka tarjoaa tilanteeseen sopivia tarjouksia ja opastaa ostopäätöksessä.

Toimialan rakennetta pohtineet ryhmät eivät uskoneet suuriin muutoksiin; asiakkaalla on tulevaisuudessakin yksi strategisen suunnittelun pääyhteistyökumppani, joka voi olla media-, mainos- tai digitoimisto.

Miltä näyttää mediakakku 2020?

Seminaarissa arvioitiin myös mediapanostusten kehityksen suuntaa. Suurimpana muutoksena ennustettiin painetun sanomalehtimainonnan lähes puolittuvan.
Alla mediamainonnan jakauma vuonna 2008 sekä seminaariin osallistuneiden media-ammattilaisten ennuste vuodelle 2020.

Mediamainonta vuonna 2008

Media mäessä -seminaarilaisten ennuste vuodelle 2020

Lisää aiheesta