Dagmar

Dagmar Digitalin Head of Planning Teija Soininen, mikä on Mediasanasto-wiki?
– Mediasanasto-wiki on Dagmarin ylläpitämä wikipohjainen verkkosanakirja,
joka on tarkoitettu työkaluksi terminologiaviidakossa selviytymiseen. Wikille luonteenomaista on ketterä päivitys ja pilkun paikkoja viilailematon avoimuus.

Ketkä koostivat sen?
– Mediasanasto-wiki ”pystytettiin” muutaman reippaan dagmarilaisen voimin ja sitä päivittävät kaikki kiinnostuneet dagmarilaiset. Kiitokset projektin isille Matias Vakkilaiselle, Samu Wataselle ja Janne Uusitalolle!

Miten se tehtiin ja kauanko siihen meni?
– Verkosta löytyy valmiita alustoja wikipedioiden pystyttämiseen, joten hommaan ei tarvita kuin kansalaisreippautta. Projekti on loputon, koska wiki ei ole koskaan valmis vaan se päivittyy ja elää jatkuvasti. Ehdotuksia ja ideoita lisättävistä aiheista ja sanoista otetaan mieluusti vastaan.

Mitä hyötyä siitä on ja kenelle kaikille se on tarkoitettu?
– Uskomme mediasanastosta olevan hyötyä kaikille alan ammattikieleen arjen työssään törmääville, uusille alan ihmisille sekä esimerkiksi markkinoinnin opiskelijoille. Saman kielen puhuminen helpottaa elämää monessa tilanteessa ja yksinkertaistaa vaikkapa mediamarkkinoinnin kuumien keskustelujen seuraamista, kun voi tarvittaessa nopeasti
tsekata, mitä se konversio oikein tarkoittikaan.

Onko vastaavaa meillä tai muualla?
– Sanastoja on koostettu varmasti monen tahon toimesta eri näkökulmista, mutta koko kentän kattaviin, 24/7 kaikkien käytössä oleviin sanastoihin emme ole törmänneet. Monia mainioita sanastoja, muun muassa IAB:n verkkomediasanastoa, on käytetty lähteenä wikin rakentamisessa.

Onko mediasanasto vaikea hallita?
Mediasanasto vilisee inside-termejä ja kolmekirjaimisia lyhenteitä, joiden syvällinen tarkoitus unohtuu välillä konkariltakin. Terminologiaan yleistyy jatkuvasti myös uutta mediasanastoa,
varsinkin median digitalisoitumisen myötä.

Mistä sanasto löytyy?
Osoitteesta www.dagmar.fi/mediasanasto – ei muuta kun tutustumaan ja päivittelemään!