Dagmar

Metro-lehden jakelu laajeni eilen pääkaupunkiseudulta Turkuun, Tampereelle ja Lahteen. Samalla lehden painosmäärä kasvoi 40 000:lla, kokonaispainos on nyt 140 000 kappaletta.

Vielä suurempi painos on luvassa Yleisurheilun MM-kisojen aikaan. Metro julkaisee 4.-15.8. lehteä, jonka englanninkielinen osuus keskittyy uutisten lisäksi kisatapahtumiin, urheilijoihin, taustoihin ja tuloksiin. Kisojen ajan lehteä jaetaan normaalijakelun lisäksi muun muassa lentokentällä, hotelleissa ja satamissa.

Uutislehti 100 kirii kintereillä

Myös Uutislehti 100 kasvattaa jakeluaan kovaa vauhtia. Vielä vuoden alussa sen painosmäärä oli 74 000, nyt lehteä painetaan 105 000 kappaletta, ja elokuussa ylletään jo 120 000 lehteen.

Sopimusneuvotteluissa lehti on pärjännyt hyvin: se nappasi Metrolta raitiovaunujakelun Helsingin kaupungin liikennelaitoksen tarjouskilpailussa. Niinpä kesäkuun alusta lähtien ratikoiden matkalukemistoksi vaihtui Uutislehti 100. Samana päivänä päättyi Metro-lehden yksinoikeus metroasemiin. Nyt asemilla on omat telineet myös Alueuutisilla ja Uutislehti 100:lla.

Concordian ja Connexin bussit

Kesäkuun alussa Uutislehti 100 siirtyi Metron paikalle myös Concordian noin 300 bussissa. Elokuussa vuorossa ovat Connexin noin 300 bussia, jotka liikennöivät pääkaupunkiseudulla. Sopimus on kolmevuotinen.

STA:n kanssa Metron sopimus on voimassa vielä vuoden ajan.

Mutta kun jakelumäärä nousee, hissataan myös ilmoitushintoja ylöspäin. Uutislehti 100 julkaisee korotetut hintansa 15. kesäkuuta.