24.12.2003 / Uutisarkisto

Mikael Pentikäisestä Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja

Sanoma Osakeyhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu STT:n nykyinen toimitusjohtaja ja päätoimittaja Mikael Pentikäinen. Pentikäinen siirtyy Sanomien palvelukseen mahdollisimman pian. Pentikäisen mukaan Sanoma Osakeyhtiö on hyvässä kunnossa. Hän ei suunnittele äkkiliikkeitä, vaan aikoo kaikessa rauhassa miettiä, mitä kannattaisi tehdä. Pentikäinen arvioi puumerkkinsä näkyvän lehdissä jossain vaiheessa.
Author

Dagmar


Pentikäisen mukaan sanomalehdet ovat ”kypsässä vaiheessa olevaa toimintaa”. Sanomalehtien levikin kasvuun hän ei usko, mutta arvioi, että levikin lasku voidaan pysäyttää tai sitä voidaan hidastaa. Internet tai uudet sähköiset mediat eivät uhkaa sanomalehden asemaa. Lehtien aseman turvaaminen vaatii laatutyötä.
Pentikäinen pitää Helsingin Sanomia Pohjoismaiden parhaana aamulehtenä. Ilta-Sanomat on hänen mielestään iltapäivälehtien paras Pohjoismaissa. Lehden rooli on ollut merkittävä suurten uutisten uutisoinnissa. Taloussanomat on puolestaan ”pirteä haastaja”, jonka tulevaisuuteen Pentikäinen uskoo.

Lisää aiheesta