Dagmar

(2.2.2000)

Yksi tekijä on tv-yhtiöiden uudet linjaukset, joista erityisesti Nelosen ohjelmapolitiikan tarkistuksella ja sitä myötä katsojamäärien kasvulla on varmasti ollut vaikutusta.

Toisaalta, kansainväliset mainostajat ovat koko ajan panostaneet tv-mainontaan voimakkaasti, jolloin kotimaiset mainostajat eivät yksinkertaisesti ole voineet jäädä katsomaan asiaa vierestä. Moni mainostaja on myös oivaltanut, että ”vanhat” tv-mainokset kestävät useamman kampanjakierroksen. Joka kampanjaa varten ei välttämättä tarvitse panostaa uuteen tv-tuotantoon.

Spotteja on nykyisin mainoskatkojen yhteydessä vähemmän kuin aiemmin, mikä lisää luottamusta siihen, että yksittäinen mainos menee paremmin perille (share of mind).

Lisäksi tv-yhtiöt ovat ryhtyneet tekemään yhteistyötä perustamalla Suomen kaupallisten televisioiden Liiton. Liittoon kuuluvat Alma Media Oyj, Helsinki Media Company Oy, MTV Oy sekä Oy Ruutunelonen Ab. Nyt myynti tapahtuu enemmän koko televisiomainonnan puolesta kuin muita kanavia vastaan.

Eikä toki voi vähätellä sitäkään syytä, että valtakunnallisen, laajan kohderyhmän omaavan brandin mainontaa on kerta kaikkiaan vaikea tehdä ilman televisiota.