Mari Riipinen

Mari Riipinen on asiakkuusjohtaja, jonka intohimona on vahvaan kuluttajaymmärrykseen nojaava markkinointiviestinnän suunnittelu sekä luovuus mediatunnuslukujen murskaamisessa. Oman elämänsä professional organizer pyörittää urheilevan perheen arkea ja on löytänyt uusimmaksi lajikseen taitoluistelun.

Yksi esimerkki paluukanavista on QR-koodi, joka on kuvakoodi verkkosivuosoitteesta. QR-koodi ohjaa aina samaan verkko-osoitteeseen, mutta sivuston sisältöä on mahdollista päivittää rajattomasti.

Shortcut -teknologia taas perustuu kuvantunnistukseen, sivun skannaajalle on mahdollista tuoda tarjolle useita eri sisältöjä ja niitä on mahdollista päivittää.

Lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) puolestaan tarkoittaa sovelluksia, joilla voidaan lisätä esimerkiksi tietokonegrafiikkaa tai animaatiota todellisen näkymän, esimerkiksi lehden sivun päälle. Tämän vielä toistaiseksi vähän hyödynnetyn teknologian elämykselliset ja kaupalliset mahdollisuudet ovat erittäin monimuotoiset. Suosittelemmekin tekemään pienen seikkailun Internetin syövereihin ja tutustumaan aiheeseen Augmented Reality esimerkiksi Youtuben avulla. Tätä edistyksellistä mobiiliteknologiaa edustaa esimerkiksi suomalainen Xpinta-sovellus.

Paluukanavateknologioilla on mahdollisuus tuottaa printtimainontaan paljon lisäarvoa: lisätä vaikuttavuutta ja viestin parissa vietettyä aikaa, ohjata ostamaan tai muuhun tavoitetoimintoon. Paluukanavan ansiosta saadaan myös uutta dataa printtimainonnan huomaamisesta ja sen aktivoivasta vaikutuksesta.

Katso ja inspiroidu:

Lexus

Ikea

http://realityxpander.com